top of page

KREĆE NAJVEĆI ŠTRUDLA FEST

Naslađi domaći festival

ŠtrudlaFest s razlogom nosi titulu najslađeg domaćeg festivala, a ove godine traje čak deset dana. Sve kreće u petak 4. rujna, u ozaljskom Etno parku, s otvorenjem izložbe ''Kulinarstvo i etnografija'', a već sutradan kreće prava ''štrudlijada'' - bogati program koji će uveseljavati sve one koji se nađu u Jaškovu, selu štrudle, te brojnim lokacijama diljem Karlovačke županije.

U Tjednu štrudle Karlovačke županije sudjeluje čak 28 restorana, a svi su pripremili promotivne cijene. Ove godine očekuje vas štrudla od jabuka s pivom, lovačka štrudla s ogulinskim zeljem, štrudla s češnjakom i peršinom, štrudla od janjetine, štrudla s ozaljskog dvora, jaškovskog baruna, štrudla s mrkvom ali i ona posebna - štrudla rekorderka s jabukama i grožđem.

Svi posjetitelji će uz kupljene ulaznice dobivati gratis štrudle u Zavičajnom muzeju Ozalj, Starom gradu Dubovac, Gradskom muzeju Karlovac i Baraćevim špiljama u Rakovici. Aquatika za subotu, 12. rujna, priprema zanimljivu radionicu izrade unikatnih licitarskih suvenira u obliku riba i srca uz prigodnu prodaju štrudle.

Selo štrudle Jaškovo svaki će dan nuditi piknik s ponudom košara Štrudloljubac, Štrudlomanijak te Karlovačkom piknik košarom. Sve dane Jaškovo možete obići biciklom, a vikendima će biti organizirana i najslađa biciklistička ruta na svijetu - “Štrudla by bike”, koja će pokazati najljepše dijelove prirode uz rijeku Dobru. Ovogodišnji ŠtrudlaFest bit će najveći do sada.


bottom of page