top of page

PROSLAVIO SE GANGNAM STYLEOM PA NESTAO

Gdje je završio poslije svega slavni Psy?

Park Jae-sang, širom svijeta poznat kao Psy, južnokorejski je pjevač, reper, tekstopisac i glazbeni producent koji se proslavio hit singlom Gangnam Style. Njegov video, u kojem se izruguje razmaženim tajkunima u svojoj zemlji objavljen je 2012., a ubrzo je postao prvi You Tube video u povijesti koji je prešao milijardu pregleda i tako srušio sve rekorde interneta. Danas ima čak 3,6 milijardi pregleda i dalje je među najgledanijim glazbenim spotovima na svijetu

No, gdje je danas Psy i što radi? Nakon planetarne slave i putovanja diljem svijeta, gdje je uživo izvodio svoj veliki hit, povukao se u mirniji život u svojoj zemlji. I dalje se bavi glazbom i nastupa, a najviše od svega voli kada mu žena kuha. Ipak, da mu slava nije donijela samo spektakularne trenutke, potvrdio je nakon kratkog vremena, kada je priznao da se okrenuo piću. Pio je votku i kada je bio sretan, i kada je bio tužan.


Njegovo djetinjstvo nije bilo najdivnije, imao je težak odnos s ocem, a završio je i u zatvoru zbog posjedovanja nedozvoljenih supstanci. Unatoč tome, uspio se vratiti na pravi put i danas pomaže mladim korejskim glazbenicima da se, poput njega, probiju na strano tržište.

Upoznao je puno poznatih glazbenika, poput gitarista grupe Queen, Katy Perry i Snoopy Dogga, ali nije nastavio suradnje s njima. Svoju karijeru vodi u Koreji i tome je u potpunosti posvećen. Baš kao i nasmijavanju svog naroda.

bottom of page