top of page

PRINC HARRY SE BOJI ZA MEGHAN MARKLE

Engleski princ Harry izjavio je kako se boji za sigurnost svoje žene, Amerikanke Meghan Markle

Sve je esklaliralo nakon što je Meghan Markle ušla u kraljevsku obitelj te tako postala javna osoba. Britanski je mediji ne prestaju osuđivati, kritizirati i blatiti, kad god nešto 'krivo' napravi, kaže ili se, prema njihovom mišljenju, ne drži kraljevskih protokola.


-Vidio sam što se događa kada britanski mediji počnu tretirati meni blisku osoba, na posve neprimjeren i iskrivljen način. Izgubio sam svoju majku, a sada gledam kako moja žena postaje žrtva istih snažnih sila. Nemilosrdna kampanja događa se protiv Meghan zadnjih godinu dana, dok je bila trudna i podizala našeg sina - silovito je izjavio Harry i najavio tužbu protiv vodećih britanskih novina.


Meghan i Harry više ne žele šutjeti, kao što to ostatak kraljevske obitelji čini godinama. Žele javno pokazati da nije ok maltretirati druge, bez prave osnove.


S druge strane, predstavnik novina koje par tuži, odgovara - Borit ćemo se snažno protiv njihove tužbe jer nismo napravili ništa protivno zakonu.


Je li Meghan sigurna?

Zbog neprestanih kritika britanskih medija i tisuće 'hejtera' Meghan i Harry unatoč mogućnosti da putuju besplatno javnim prijevozima, vlastiti novac troše na privatne letove, ne bi li ostali zaštićeni

Trenutno je kraljevski par u posjeti Južnoj Africi i Johannesburgu, gdje kroz sudjeluju u nizu humanitarnih aktivnosti. U jednom od svojih javnih govora, Meghan je istaknula


- U svijetu koji se može činiti toliko agresivnim, konfrontacijskim i opasnim, trebali biste znati da imate moć to promijeniti.


Bez obzira jeste li ovdje u Južnoj Africi, kod kuće u Velikoj Britaniji, SAD-u ili širom svijeta, zapravo u sebi imate moć mijenjati stvari, a to počinje s načinom na koji se povezujete s drugima. Naučila sam od ljudi koje sam ovdje upoznala, bilo da se radi o društvenim očekivanjima ili o tome kako se dijelimo po rasi, vjeri, klasi ili statusu - svi imaju vrijednost i svi zaslužuju da budu saslušani i poštovani. A ako na taj način živite svoj život, vaša će generacija početi cijeniti jedni druge na načine na koje mi ostali to još nismo uspjeli učiniti.


bottom of page