top of page

POSJETILI SMO ZAGREBAČKI VIDIKOVAC SLJEME

Dobrodošli na vidikovac Sljeme 360 - najvišu točku Zagreba

vidikovac sljeme

Omiljeno zagrebačko izletište dobilo je atraktivan vidikovac Sljeme, najvišu turističku točku s prekrasnim pogledom na grad i okolicu. Sljeme, najviši vrh planine Medvednice, u svako je godišnje doba omiljeno zagrebačko izletište – ljeti kao spas od vrućina, zimi skijalište, a u svako doba godine odlično mjesto za uživanje u prirodi i rekreaciji te ugostiteljskoj ponudi. Lako je dostupno autobusom, žičarom ili, za one ambicioznije, pješice.


Uz brojne pješačke staze stupnjevane dužinom i zahtjevnošću, tu su i mnoge prirodne atrakcije Parka prirode Medvednica te drugi zanimljivi sadržaji. Njima se ovih dana pridružio i vidikovac s prekrasnim pogledom na cijeli Zagreb, regiju Hrvatsko zagorje te susjednu Sloveniju.

Vidikovac se nalazi na nadmorskoj visini od 1118 metara, na 83. metru visine tornja te je najviša turistička točka Zagreba. Osnovna namjena tornja, izgrađenog 1976. godine, je odašiljanje televizijskog i radijskog signala. Obnova vanjskog dijela tornja započela je 2019. godine sa željom da se posjetiteljima ponovo otvore vrata vidikovca, a u budućnosti i drugih sadržaja.


Osim otvorene terase koja je već u funkciji, ovoga ljeta se očekuje otvaranje zatvorenog dijela terase kao i prostora pogodnog za različita poslovna, protokolarna i privatna događanja. Vikendima će se također održavati atraktivni sadržaji za goste kao što su organizirane promocije i degustacije. Vidikovac je posjetiteljima Sljemena lako dostupan jer je samo pedesetak metara udaljen od gornje stanice nove žičare.


bottom of page