top of page

MEGHAN MARKLE IZABRALA NE ŠUTJETI O STRAŠNOM UBOJSTVU

Vojvotkinja nije birala riječi, a povod obraćanja javnosti je jeziv

Vojvotkinja Meghan Markle, koja sa suprugom princom Harryjem danas živi daleko od kraljevske obitelji, obratila se javnosti iz svog doma u Los Angelesu putem medija The Sun i poslala važnu poruku 11 dana nakon smrti Afroamerikanca Georgea Flyoda, koji je brutalno ubijen od strane policajca u Minneapolisu.


Istaknula je kako je njegov život vrijedio te da je bilo pogrešno što je šutjela o ovoj temi danima. Meghan je sada poslala video poruku učenicima škole koju je i sama pohađala, te je istakla i ostale Afroamerikance koje je policija ubila u Americi u proteklih nekoliko godina. Meghan je u tu školu išla od svoje 11. do 18. godine i za nju je vežu brojna sjećanja.

Los Angeles grad u kojem se rodila i zbog toga se tamo preselila sa suprugom i njihovim sinom Archijem (1). Bivšu glumicu brojni su fanovi odmah kritizirali, jer se o Floydovoj smrti oglasila tek sada, a ona je priznala da je napravila grešku.


- Nisam bila sigurna što da vam kažem. Htjela sam reći pravu stvar i bila sam zaista nervozna. Ali onda sam shvatila da je jedino pogrešno ako ne kažem ništa - zaključila je Meghan. Bivša zvijezda serije “Suits” rekla je učenicima kako se sjeća proljeća 1992. godine kada su bili nemiri u gradu nakon što je pretučen Rodney King, prenosi alo.rs


- Imala sam 11 ili 12 godina godina kad su krenuli užasi, također podstaknuti besmislenim rasizmom. Sjećam se policijskog sata i trčanja kući, a dok sam bježala prema kući, videla sam kako pepeo pada s neba i sve miriše na dim, a također i kako dim izlazi iz zgrada - rekla je i dodala - Sjećam se da sam vidjela muškarca koji je pucao iz auta. I te uspomene ne odlaze.


Podsjetimo, bivši kraljevski par više nije aktivan na društvenim mrežama, a zadnji post objavili su 30.ožujka. Navodno sada rade na organiziranju vlastite humanitarne organizacije i platforme, preko koje će komunicirati sa svojim fanovima, dok ime Sussex Royal čini se više ne smiju koristiti.


Video pogledajte na >>> You Tube Meghan o Floydu

bottom of page