top of page

LANA JURČEVIĆ DONIRA 100.000 KUNA

A to je samo početak

Pjevačica Lana Jurčević umjetničkog imena La Lana, objavila je poduži post o tome kako ona gleda na cijelu situaciju oko otkazivanja koncerata pjevača i nemogućnosti da estradnjaci zarađuju, te dala nekoliko dobrih ideja. Cijeli tekst pročitajte na fotografijama ispod

Najzanimljivija Lanina izjava upravo je ona posljednja - Gradovi, evo izazov! Klubovi...dajte nam (mom bendu i meni) 5 koncerata, kada prilike to budu dopuštale i kada budemo sigurni, platite samo moje ljude, mene nemojte. Velike firme, napravit ćemo online koncert ako treba. Ili ako želite, platite, pa ćemo transparentno donirati, možemo i investirati u nečije ideje i pomoći ljudima da pokrenu poslove. Ja ću se odreći svojih 70-100.000 kuna za početak, jel može? Meni ovo (koncerti) fali jer mi fali sreća i hrana mojoj duši i jer mi fali da se družim s vama - poručila je pjevačica.

Unatoč dobroj namjeri, njezina se objava nije svidjela nekolicini njenih pratitelja, zbog čega su je prozvali - Način na koji komunicirate je jako neprimjeren, osobito za pjevačicu koja želi osvojiti svjetsku scenu. Mali savjet: ne priliči vam koristiti izraz "sjaši", jako vulgarno za jednu mladu gospođu! Ali, sad nije tema bonton. Poanta moga komentiranja vaše objave o krizi u glazbenoj industriji je prije svega bila ta da smatram da možete svoje ljude platiti i tokom pandemije bez zadiranja u državni novčanik koji je i tako prazan. Budite i dalje tako solidarni, kao što ste bili i do sada organizirajući mnoge humanitarne koncerte - napisao je Lani jedan pratitelj, a ona mu je odgovorila


- Počašćena sam sto ste upravo Vi, koja skrivate svoj identitet, došli na moj profil i prosvijetlili me. Mi nismo pjevali na 1001 humanitarki? Mi nismo pomogli i nismo prikupljali svojim radom i utjecajem financije za one kojima to treba? Aj dobro...Slobodno googlaj moj osobni koncert iz Cibone i prikupljenih preko milijun kuna, googlaj donacije mog brenda, ostalo ti ne smijem i ne želim reći. Ne moraju svi sve znati... I gdje su svi ostali koncerti kojima smo svi pjevači bili dio. Pliz, prvo se informiraj pa govori... ili jednostavno, ako ti se ne da, sjaši mi s profila. Hvala - poručila je čovjeku Lana i zaključila raspravu.

Inače, Lana se uz glazbenu karijeru posvetila i proizvodnji prirodne kozmetike La PIEL, a prodaja tih proizvoda van je svih očekivanja. Žene su je prepoznale i Lana prema financijskim podacima može reći da je uspjela u prodaji beauty proizvoda.


Vezano za zabrane održavanja koncerata tijekom pandemije korona virusa, podsjetimo, 'najglasnija' među onima koji protestiraju protiv mjera Nacionalnog stožera, da se na koncertima na otvorenom može okupiti najviše 1.000 ljudi, upravo je Nina Badrić, koja je izjavila i kako je spremna izaći na ulicu i braniti svoja i prava svojih zaposlenika (prateći bend, popratno osoblje i svih onih koji žive od njenih angažmana) a kako bi mogla nastaviti zarađivati od pjevanja. Dok je jedan dio kolega i javnosti podržava, drugi smatraju kako bi općenito pjevači trebali smanjiti cijene nastupa, prilagoditi se novonastaloj situaciji te pjevati na rođendanima, svadbama i manjim okupljanjima.

bottom of page