top of page

GELATO SISTERS UDRUŽILE SNAGE SA BIG BANDOM

Glazbenice donose kombinaciju swinga, popa, soula i jazz glazbe, usklađene kostime te energične plesne nastupe

Gelato Sisters pjesme
foto Gelato Sisters

Gelato Sisters ujedinile snage sa zanimljivim Big Bandom u šaljivom spotu Ti se praviš. Liječnici i sestre imaju neraskidivu vezu i čine savršen tim, baš kao Big Band Hrvatske liječničke komore i Gelato Sisters, koji su svoju dugogodišnju suradnju okrunili video spotom u režiji Dinka Čvorića Doringa za pjesmu "Ti se praviš" skladatelja Zorana Šćekica.

Pjesma je ljubavne tematike te na šaljiv način govori vječnoj igri živaca i odmjeravanju snaga karaktera oba spola. Tko je i postoji li uopće pobjednik zaključite sami, a tko se pravi lud - to svi dobro znamo. Sklonost liječnika prema jazz glazbi i big band zvuku u Hrvatskoj i Zagrebu ima dugu tradiciju i svojevrsni je brand među glazbenicima, a suradnja sa Gelato sisters koje njeguju uski troglas i retro glazbeni stil je logičan i vrlo zabavan spoj.

Big Band Hrvatske liječničke komore aktivno djeluje od ljeta 2018. godine kada su se okupili pod okriljem Komore. Prethodno su kao članovi Hrvatskog glazbenog zavoda i Royal Garden Zagreb – Dixie banda nastojali oživjeti dixieland i swing“ - kaže prim. dr. Damir Homolak, dermatovenerolog iz KBC-a Sestre milosrdnice, idejni začetnik Big Banda HLK i ujedno stalni član Društvenog jazz orkestra HGZ-a. Umjetnički voditelj benda je trubač Zvonimir Bajević. Na repertoaru Big banda se nalaze dobro znane kompozicije iz swing ere, bezvremenski standardi, ali i nešto moderniji klasici koji svako mjesto na kojem Big band Hrvatske liječničke komore nastupa pretvaraju u zanimljivu i uzbudljivu klupsku destinaciju kojom dominira kvalitetna glazba.


Gelato Sisters je pravi retro bend koji utjelovljuje sve najbolje što su svijetu dale 40-te i 50-te godine prošlog stoljeća, a djeluje od 2013. godine. Gelato Sisters ubrzo su postale priznate kao jedan od prvih vizualno-glazbenih projekata koji u svoje nastupe redovito unosi elemente neo-burleske. Upravo ta jedinstvenost omogućila im je suradnju s mnogim hrvatskim poznatim glazbenicima, ali i šansu da se predstave u najpoznatijim zagrebačkim koncertnim dvoranama, festivalima i ljetnim pozornicama te na raznim događanjima i u klubovima. Najveći utjecaj na njihovu izvedbu ima vjerojatno najpoznatiji vokalni trio svih vremena – The Andrews Sisters. Gelato Sisters osmislile su svoj nastup kao kombinaciju swinga, pop, soul i jazz glazbe, zanimljivih i usklađenih kostima te energičnih plesnih nastupa.

bottom of page