top of page

EKSKLUZIVNO ZA GOSSIP NENO BELAN OTKRIO VELIKE PLANOVE

Jedan od najpoznatijih domaćih pjevača i kantautora

Neno Belan bio je frontmen nekadašnjeg popularnog splitskog sastava Đavoli, s kojima je u kratkom roku postigao veliki uspjeh među domaćom publikom. Zajedno su stvorili hitove koje još dan danas pjevamo - „Pričaj mi o ljubavi”, „Stojin na kantunu”, „Bambina“, „Dani ljubavi”, „Ja volim je”, „Ostani uz mene”, „Dugo toplo ljeto” i brojne druge. Tijekom solo karijere, objavio je niz uspješnih pjesama kao što su vrlo popularna „Sunčan dan”, „Dotakni me usnama” i „Ponoćna zvona”, a karijeru je zatim nastavio kroz dugogodišnju suradnju sa riječkim bendom Fiumens.

Što danas radi i kakvi su mu ovogodišnjih planovi, pitali smo ga nedavno i dobili nove zanimljive informacije - Trenutno saniram virusnu upalu pluća. Ne šalim se haha. Posljedica korone koju sam imao u prosincu. Pa evo pri kraju sam liječenja... na 90% sam recimo, tako da 19.veljače vraćam na stage na Novembar festu u Domu sportova zajedno sa kolegama iz grupe Silente. Radim i obrade starih svojih pjesama na 5 jezika: engleskom, talijanskom, poljskom, slovenskom i hrvatskom, u izvedbama Elene Stelle iz Zadra, i poljakinje Emilie Debske. Bit će naravno uskoro i koji novi singl - otkrio nam je Neno i dodao...


- Čim popusti korona, mjuzikl Bambina rađen na mojoj glazbi ide dalje s predstavama u splitskom HNK, a imam i 25 godišnjicu rada sa svojim bandom Fiumens pa ćemo raditi tri gala koncerta u Splitu, Rijeci i Zagrebu da to obilježimo. Također, slavim i 20 godišnjicu izdanja ploče “Luna & stelle” pa ćemo ju izdati na vinilu. U pripremi su i kompilacije Balade 2 i Dueti.

Poznatog pjevača pitali smo i može li nam predvidjeti uspjehe novih glazbenika - Kada bismo vas zamolili da predvidite koja mlada pjevačica i koji mladi pjevač iz Hrvatske bi za 20 godina mogli postati 'nova Severina, Rozga, Gibonni, Petar Grašo, itd'...koga biste izdvojili?, a Neno se našalio - Moj odgovor je slijedeći: zaboravio sam ponijeti kristalnu kuglu, ostala mi kod kuće, pa ne mogu odgovoriti na vaše pitanje :) Glazbeniku želimo puno zdravlja i uspjeh u svim najavljenim projektima!

bottom of page