top of page

BRITANSKI TIMES I TELEGRAPH UVRSTILI HRVATSKE OTOKE I PLAŽE MEĐU TOP SVJETSKE DESTINACIJE

Uzbudljive novosti Hrvatske turističke zajednice

Britanski The Times i The Telegraph objavili su reportaže o hrvatskim plažama i otocima kao nezaobilaznim svjetskim turističkim destinacijama. Nakon suradnje Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Londonu s urednicima i novinarima tih velikih medija nastali su tekstovi: 25 najboljih plaža u Europi sa dvije hrvatske plaže, te Raj pronađen u zapanjujućem Dubrovniku.


Uredništvo Telegrapha svrstalo je otoke Brač i Vis među 20 otoka na Mediteranu koji se moraju posjetiti bar jednom u životu. Otok Brač uvršten je među najbolje otočne destinacije za obiteljski odmor uz poseban osvrt na ljepotu plaže Zlatni Rat u Bolu koja je stvorena za sportove na vodi. Otok Vis proglašen je najboljim mediteranskim otokom za opuštanje, zahvaljujući svojoj autentičnosti, tirkiznim uvalama i izvornim eno-gastro delicijama.

O Hrvatskoj, dubrovačkom primorju i Brijunima ovih su dana pisali i britanski Financial Times i škotski The Sun, a opisali su njihove skrivene ljepote, kulturološke atrakcije i gastronomsku ponudu. Nagrađivana putopisna novinarka The Suna Heather Lowrie obišla je Dubrovnik, Ston i Pelješac, dok je prilog u Financial Timesu, kojeg prati publika veće platežne moći, fokusiran na Pulu te živopisnu prošlost i netaknute ljepote Nacionalnog parka Brijuni.


- Ovakve objave u prestižnim britanskim medijima izuzetno su vrijedne za Hrvatsku. Gosti iz Velike Britanije vole Hrvatsku što potvrđuju i podaci sustava eVisitor prema kojem su Britanci u dosadašnjem dijelu kolovoza ostvarili 120 tisuća dolazaka i gotovo 700 tisuća noćenja što u odnosu na isti period lani predstavlja rast od 77 posto u dolascima i 100 posto u noćenjima. Britanci posebno preferiraju Dubrovačko-neretvansku i Splitsko-dalmatinsku županiju, a vesele i odlične najave za nadolazeću posezonu - izjavila je Reić, nadodavši kako su Britanci u dosadašnjem dijelu godine ostvarili oko 2.6 milijuna noćenja.

bottom of page