top of page

HRVATSKA SVE POPULARNIJA MEĐU FRANCUZIMA

A predstavljeni smo i na turističkom sajmu u New Yorku

Predstavništvo HTZ-a u Francuskoj uspješno je predstavilo hrvatsku turističku ponudu na općem turističkom sajmu Salon Mondial du tourisme, koji se održao u Parizu. Hrvatski štand bio je među najposjećenijim štandovima zemalja i destinacija koje su se predstavljale francuskoj publici, čime je potvrđen velik interes Francuza za putovanjima u ovoj godini.


- Francuzi pokazuju veliku zainteresiranost za turističkim putovanjima u sljedećim mjesecima, posebice nakon što je većina njih tijekom posljednje dvije godine, uslijed pandemije, putovala uglavnom unutar vlastite zemlje. Pritom su najtraženije teritorijalno bliže, sigurne i atraktivne destinacije, a upravo je Hrvatska tako percipirana na francuskom tržištu - izjavila je Danijela Mihalić Đurica, direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj, dodavši kako su na sajmu svoju ponudu predstavile i turističke zajednice grada Zagreba te Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije.


Tijekom prvog dana sajma organizirano je i druženje za 30-ak francuskih novinara kojima su predstavljeni turistički noviteti hrvatskih regija koje se predstavljaju kao suizlagači na sajmu, a predstavljeni su i detalji o zračnoj povezanosti, novostima turoperatora te važećim uvjetima ulaska u Hrvatsku. Da je Hrvatska sve popularnija među francuskim gostima potvrđuju i sve brojnije aviolinije, odnosno najave poput uvođenja linije Transavie iz Nantesa i Montpelliera za Split, Volotee iz Lillea za Split, Raynaira iz Pariza i Bordeauxa za Zadar i dr., a bilježi se i sve veći interes turoperatora koji kontinuirano uvode nove programe za Hrvatsku. Dodatna potvrda popularnosti naše zemlje su i brojne medijske objave o našoj zemlji u popularnim francuskim stručnim i općim medijima. Tako magazin Le Monde du plein AIR, jedan od najznačajnijih specijaliziranih časopisa za kamping i nature turizam, uz naslovnicu s hrvatskim motivima, donosi i veliku reportažu o kamping ponudi Hrvatske.

Hrvatska turistička zajednica također je napravila odličan posao i u New Yorku, gdje je predstavila hrvatsku turističku ponudu u sklopu turističkog sajma New York Travel & Adventure Show. Na sajmu je sudjelovalo preko 220 izlagača iz svijeta, od čega 15 iz Europe i čak sedam iz Hrvatske, a najsnažnije zastupljeni su bili predstavnici cruising industrije.

- Istraživanja pokazuju kako Amerikanci preferiraju obiteljska i romantična putovanja, kao i posjete lokacijama na kojima nisu nikada bili - izjavila je Leila Krešić-Jurić, direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku, i dodala kako Amerikanci na putovanjima najviše traže zabavu i odmor te ponudu temeljenu na eno-gastronomiji, povijesti i shoppingu. Tijekom ovogodišnjeg sajma u New Yorku sudjelovalo je jako puno hrvatskih izlagača te je Hrvatska bila vidno istaknuta i zamijećena od strane agenata, medija i posjetitelja.

Comments


bottom of page