top of page

APLIKACIJA MAKSIMIR: UPOZNAJTE NAJSTARIJI ZAGREBAČKI PARK

Zagrebački srednjoškolci osmislili su aplikaciju koja nas vodi u Maksimir i otkriva njegovu povijest, ljepote i mogućnosti za rekreaciju

aplikacija Maksimir

Aplikacija Maximir: Upoznajmo zajedno najstariji zagrebački park


U sklopu edukativnog programa Kultura turizma, kojim Turistička zajednica grada Zagreba potiče srednjoškolce na turističko promišljanje grada, učenici zagrebačke XVI. gimnazije su uz pomoć profesora osmislili i realizirali aplikaciju Maximir, javlja Turistička zajednica grada Zagreba.

Radi se o audio-video vodiču kroz park Maksimir i njegove atrakcije i zanimljivosti. Osim na hrvatskom, aplikacija je dostupna i na engleskom, francuskom i talijanskom jeziku te vas sadržajno upoznaje s parkom Maksimir i vodi u otkrivanje skrivenog maksimirskog blaga. Ta je aplikacija također vaš suputnik na biciklističkim turama kojima otkrivate maksimirske atrakcije i povijest parka.

foto TZGZ

Idejni autori aplikacije, srednjoškolci zagrebačke jezične gimnazije koji promišljaju turistički život svojega grada, također vas upoznaju s Dinamovim stadionom koji se nalazi uz sam park. Aplikacija Maximir također je vodič kroz Zoološki vrt koji je smješten u južnom dijelu parka. Kreatori aplikacije s jednom su zagrebačkom slastičarnicom osmislili maksimirsku tortu koja zbog karakterističnih boja i ružmarina u presjeku asocira na maksimirsku šumu, a okusom je savršen nastavak maksimirske priče.


Aplikacija Maximir dostupna je na Google playu te će se, kako najavljuju njezini autori, i dalje nadograđivati.

aplikacija Maksimir

Park Maksimir, koji se nalazi u istočnom dijelu grada, uvršten je među najljepše europske gradske parkove. Podignut je na krajnjim južnim padinama Medvednice krajem 18. i u prvoj polovici 19. stoljeća, a za građanstvo je svečano otvoren 1794. godine. Prema osnivaču Maksimilijanu Vrhovcu dobio je ime Maksimilijanov mir ili skraćeno Maksimir.


Poznat po svojoj pejzažnoj arhitekturi i spomenicima, park Maksimir je Zagrepčanima i turistima zanimljiv u svako doba godine, u njemu nalaze zaklon od ljetnih vrućina, mogućnost rekreacije u prekrasnom ambijentu kao i ugostiteljske sadržaje. U parku se također priređuju edukativni sadržaji namijenjeni najmlađima. Zahvaljujući prekrasnom ambijentu i sveobuhvatnoj ponudi, Maksimir je omiljeno zagrebačko šetalište i rekreativna zona u neposrednoj blizini središta grada.

bottom of page