top of page

ŠTO JEDU POZNATI? IDEJE ZA BRZI RUČAK

Zavirite u kuhanje poznatih

Doris Pinčić Rogoznica dobro se snalazi u kuhinji još od kako je vodila kulinarsku TV emisiju 3,2,1 kuhaj. Danas razna jela priprema za svoje Instagram pratitelje, a nedavno je otkrila kako radi brzi ručak - Na maslinovom ulju kratko sam prepekla filete ribe, maknula ih s tave i na isto ulje stavila šaku cherry rajčica, češnjak i nakon nekoliko minuta sve prelila bijelim vinom. Sa strane sam skuhala tjesteninu od durum pšenice, onako na pola, pa je ubacila u tavu s rajčicama i češnjakom, podlila s malo vode od kuhanja pašte, vratila ribu svemu, zalila s još malo maslinovog ulja, posolila, popaprila i sve posula svježim peršinom. Gotovo za 10 min doslovno, nutritivno dobro izbalansirano, a koliko je ukusno vidite po mom izrazu lica!

Druga popularna TV voditeljica, simpatična Antonija Blaće, ovako je opisala sebe kao kuharicu - Don’t follow me for more recipes. Fakat nisam neka kuharica, iako ovo fino izgleda. S njom se nisu složili njeni fanovi, koji su pečenu piletinu i tikvice na grilu ovako komentirali - Meni si fino kuhala, kaj lažeš ljude. Super izgleda! Bravo. Budi moja žena, fino je ovo.

Karmela Vukov Colić nedavno je napisala i objavila vlastitu kuharicu, stoga o kuhanju zna više od brojnih drugih poznatih žena. Njezin odabir jela za brzi nedjeljni ručak su grah salata, pečene tikvice polivene maslinovim uljem, pečeni krumpir i meso s roštilja, a Karmela je u hrani uživala u društvu mame i prijatelja.

Profesionalni kuhar Mate Janković za ručak preporučuje kvalitetne steakove i čašu vina - Jedan ima krasan marbling ali drugi izgleda malo škrto s masnoćom. Njam...a miris tek, sigurno - komentirali su njegovi fanovi.

Još jedna profesionalna kuharica, Ana Ugarković, često kod kuće peče svoj kruh, a ovako izgleda kada ga izvadi iz pećnice. Ana često dijeli fotografije hrane koju sprema, a na njenom su meniju i meso i riba i razne delicije poput domaće tjestenine tortelli allo stracchino, musaka, variva od pomidora tj.rajčice i gljiva, koje sama ubere u šumi.

Zsa Zsa Gabor otkrila nam je kakvu pizzu voli spremati - Nemam tijesto za pizzu.. so.. jedna meksičko talijanska. Pjevačica je tako brojne sastojke stavila na tortilju i pokazala kako u njoj gušta. - Stavi bosiljak kad se ispeče pizza, puuuuno je finije. Joooj ja bi njammmi. Tortilja na 100 načina. Izgleda tako finooo, sad sam gladna - komentirali su mnogi.

Nina Martina Korbar, bivša kandidatkinja showa Život na vagi, često dijeli zdrave recepte, od kojih je onaj za Popečke od tune i zobi sa kuhanim jajetom, naišao na posebne pohvale - Brzinski obrok super okusa i visoko nutritivan...U zdjeli pomiješajte jednu veliku tunu u vlastitom soku ( sok iscjedite ), 2 žličice himalajske soli, 1 žličicu senfa, 2 žlice kukuruza, 70g zobenog brašna (zblendajte sitne zobene mekinje i voila), 10g sitnih zobenih mekinja, 80 - 100g grčkog jogurta i 1 jaje. Ako vam je smjesa pregusta, dodajte još malo jogurta, ako vam je prerijetka, dodajte još malo zobenih. Sve dobro promiješajte kako bi se svi sastojci lijepo sljubili, formirajte rukama popečke i pecite na srednje jakoj vatri na kokosovom ulju cca 5,6 min - svaku stranu 2,3 min. Dobar tek! - poručuje Nina.

Fitness trenerica Martina Boss za brzi a kvalitetan obrok preporučuje tortilje s piletinom i povrćem - Isprobano...top. To ti ja najviše volim pojest u King Kebabu, naravno bez umaka, a piletinu zamolim da mi naprave na grilu na maslinovom ulju - našalio se na Martinino jelo jedan pratitelj.

A kada nakon dobrog ručka poželite kolač, napravite ukusni Cheesecake poput Domenice. Recept za brzi Cheesecake bez pečenja potražite na coolinarka.com

bottom of page