top of page

RAKIJA DOBRA ZA ZDRAVLJE DOLAZI IZ OSIJEKA

Brend Jedna osvaja tržište okusima i modernim dizajnom

Nakon što je diplomirao pravo, odlučio je napraviti totalni zaokret i vratiti se uzgajati voće na roditeljsko imanje u blizini Osijeka. 30-godišnji Dinko Romić pokrenuo je jednu pozitivnu priču i oduševio tisuće Hrvata.


Rakija je na našim prostorima od davnina poznata kao univerzalni lijek, a gotovo je uvijek važan dio svih svečanosti, slavlja i društvenih zbivanja. Upravo je tu potrebu tržišta prepoznao Dinko i zajedno sa obitelji upregnuo sve svoje resurse u proizvodnju više okusa rakije. Osmislio je brend Jedna, opremio malu destileriju i krenuo proizvoditi rakiju od kruške, rakiju od jabuke i rakiju od šljive, a zatim rakije od višnje, dunje, loze, travaricu i gin.

Za svoj brend Dinko je dobio i brojne nagrade. Portal Vizkultura izabrao ga je u top tri brenda u 2019. godini, proglašen je trećim najboljim alkoholnim pakiranjem u svijetu, a Novum Design mu je dodijelio zlato u kategoriji pakiranja. Na natjecanju HGK osvojili su medalju za svaki uzorak, u Mađarskoj su proglašeni najuspješnijim sudionikom u konkurenciji 2800 uzoraka, a na splitskom Gastru Jedna je proglašena šampionom natjecanja. Njihova rakija pije se i u restoranu sa Michelinovom zvjezdicom, a prepoznata je i u svim poznatim osječkim restoranima.


Zakonski, godišnje može proizvesti tisuću litara čistog alkohola, odnosno dvije do dvije i pol tisuće litara rakije, no uz proizvodnju, vodi i vlastiti kafić, što je u ovom slučaju itekako olakotna okolnost. Njegovi gosti mogu svakodnevno uživati u zanimljivim okusima, a Dinko može nastaviti rasti, educirati se i neprestano konkurirati sve razvijenijem tržištu.

bottom of page