top of page

EMPLOYER BRANDING U HRVATSKOJ

Pokreće se interaktivna web platforma

Employer Brand ili brend poslodavca izraz je koji se sve više koristi i u Hrvatskoj. Employer brand označava reputaciju i popularnost neke tvrtke kao poslodavca, te vrijednosti koja ta firma pruža svojim zaposlenicima. Brend poslodavca u svakodnevnoj se komunikaciji koristi se i kako bi se odrđenu firmu predstavili kao odlično mjesto za rad. Na taj način privlače se novi, još kvalitetniji zaposlenici, a posebice oni talentirani koji će unaprijediti poslovanje.


Istraživanja su pokazala kako employer brand znatno utječe na direktnu želju pojedinaca da u nekoj tvrtci rade, da se dodatno angažiraju te žele ostati jako dugo vremena. Mladi poduzetnik Emanuel Stojanov iz Zadra prepoznao je ovaj veliki svjetski trend i baš zbog ogromnog interesa koji pobuđuje na tržištu, želi employer brand u Hrvatskoj podići na višu razinu.

- Iskreno, nikada nisam mislio da ću biti dovoljno spreman na ovaj korak. Cijeli svoj život, sanjao sam o svom vlastitom poslu, ali okolina me je uvijek odvraćala od poduzetništva. Moje strasti su employer branding, rad s ljudima, raditi stvari na pravi način i pomaganje društvu da se što brže i lakše prilagodi novim trendovima. Kroz svoju potragu za poslom, shvatio sam koliko je zapravo nedostataka i loših poslovnih praksi kod poslodavaca. Oglasi za posao uglavnom su bili suhoparni i po modelu 'copy-paste', a povratna informacija bila je jako slaba ili nije postojala. Upravo iz tih razloga odlučio sam pokrenuti vlastitu employer branding agenciju. Želim pomoći, kako tvrtkama, tako i budućim zaposlenicima da pronađu savršeni 'match'. Također, transformirati ću što je više moguće tvrtki u 'tvrtke iz snove' koje će privlačiti najbolje talente - pojašnjava svoju viziju Emanuel.


Zašto tvrtke trebaju koristiti employer branding?

Iz više razloga. Kako bi podigle vrijednost svojih tvrtki, privukle kupce, izgradile reputaciju tvrtke i stvarale nove vrijednosti. Kako bi izgradio interaktivnu i korisnu web platformu, organizirao određeni broj besplatnih radionica i nacionalni event, te se dodatno kvalitetno educirao u području employer branding-a, Emanuel je pokrenuo GoGetFunding kampanju, na kojoj cilja prikupiti 8.600 eura.

Mame organiziraju baby showere, a novi must-do u poslu su business showeri

- Moj kranji cilj je zapravo promijeniti odnos između poslodavca i zaposlenika, i potencijalnih kandidata, unijeti inovativni pristup pri selekcijskim postupcima i općenito poboljšati odnos među zaposlenicima unutar tvrtke. Konzulting je namijenjen svima budući da employer branding ima široki spektar primjene, ali najviše onima koji zbilja žele uvesti promjene u svoje kompanije i biti prepoznati kao inovativni poslodavac i netko tko zbilja brine o zaposlenima. Za sve donatore i one koji se odmah žele uključiti u projekt, dogovorio sam i zanimljive nagrade. Za donaciju od 15 eura ili više, osoba će dobiti majicu sa natpisom 'I have founded agency', za donaciju od 20 eura ili više, donator će dobiti VIP ulaznicu na event o employer brandingu, dok ću za sve koji odluče donirati stotinu i više eura, održati privatne konzultacije - dodaje Emanuel. Uključite se na gogetfunding.com/thanksalot i očekujte promjene na domaćoj poslovnoj sceniemployer branding u hrvatskoj

bottom of page