1/1

ZORAN ŠPRAJC PROGOVORIO O INFARKTIMA

Slavi drugi rođendan

Popularni TV voditelj i urednik Zoran Šprajc nedavno je otkrio koji dan slavi kao svoj drugi rođendan, jer je baš na taj dan, dva puta preživio infarkt - Kad kroz život juriš kao muha bez glave, lako je onda ostati i bez glave. Kod mene se čak zna i koji bi to mogao biti dan. Baš današnji dan, 23.11. Oba infarkta u razmaku 6 godina, imao sam baš na ovaj dan. I sretno sam ih preživio pa mi ovaj dan zapravo drugi rođendan. Jesam li što naučio, jesam li što usporio? Malo ili ništa. Brzina mi je mana a ne vrlina al bez nje ne mogu. Ipak današnji zavoj uredno prolazim, držim se svoje strane kolnika valjda ću izdržati do kraja dana. Sutra ćemo već lako. Čuvajte se, usporite ako možete, ne morate juriti kroz život, neka život juri kroz vas. Pusa svima.

Koliko ga njegovi kolege cijene i koliko žele da poživi još dugo godina, pokazali su mu odabirom fotografije na rođendanskoj torti. - Sretan rođendan!!! Najgore ti se sekirat... - napisali su mu na sliku izmjerenog tlaka.

Nakon što je vođenje RTL Direkta prepustio određenim danima kolegici Mojimiri, Zoran ima više vremena za šetnje u prirodi pa se ove jeseni penjao i na Velebit. - Nije riječ o čuvenoj sceni iz Orkanskih visova kako ste mogli pomislit po naslovnoj fotografiji, nego o kliktaju sreće što sam konačno ostvario davnu želju da Premužićevom stazom prošetam visinama sjevernog Velebita. Premužićeva je apsolutno najimpresivnija planinska staza za nas amatere male snage i još manje kondicije ali svih 17 kilometara prvog dijela staze proći u manje od pet sati, to je rezultat na kojem bi mi pozavidjeli i mlađi umirovljenici. Ok, nisam se penjao na obližnje vrhove jer sam se ionako nagutao straha nad ponorima i liticama od pedeset metara dubine i visine al ima vremena, cijela mladost je još predamnom. Al ne bih ni ovo postigao bez vjerne družbe Prvog Pješačkog Društva, osnovanog u pizzerii Raspante na samom vrelu Gacke, večer uoči uspona. Nakon nekoliko božanskih pizza s janjetinom, dimljenom piletinom, dimljenom pastrvom, češnjakom i mozzarelom i Mont Blanc se činio manji od Žumberka. U povratku opet Gacka i restoran Ribič u Otočcu, pastrve na mlinarski i dva dana spavanja.


Brojni fanovi čestitali su mu na usponu, ali i poručili da se čuva opasnih staza.