top of page

ZA ŽIVOT BEZ SIMPTOMA ALERGIJE

Lertal savjeti: Alergije se javljaju kada imunološki sistem reagira preosjetljivo na određene supstance

alergije

Život bez simptoma alergije je možda ostvariv cilj za neke ljude, ali svako iskustvo alergije je individualno i može se razlikovati od osobe do osobe.


Alergije se javljaju kada imunološki sistem reagira preosjetljivo na određene supstance, kao što su pelud, prašina, hrana ili kućni ljubimci. Simptomi alergije mogu uključivati kihanje, svrab, curenje iz nosa, svrab očiju, osip ili probleme sa disanjem, a mogu biti blagi ili ozbiljni, ovisno o vrsti i težini alergijske reakcije.


Postoji nekoliko pristupa za upravljanje alergijama i smanjenje simptoma. Ovih nekoliko savjeta mogli bi vam biti od pomoći:

  1. Izbjegavanje alergena: otkrijte supstance na koje ste alergični i pokušajte izbjegavati kontakt s njima. Na primjer, ako ste alergični na pelud, pokušajte ostati unutra kada je koncentracija peludi visoka ili koristite klima uređaj s filterom zraka. Ako ste alergični na određenu hranu, izbjegavajte je u prehrani.

  2. Korištenje lijekova: antihistaminici su često prva linija obrane protiv alergijskih simptoma i propisuje ih liječnik. Mogu pomoći u ublažavanju kihanja, svraba i curenja iz nosa. Također postoje i drugi lijekovi, poput kortikosteroida ili dekongestiva, koji se mogu koristiti za ublažavanje simptoma alergije, te ih također dobivate u dogovoru sa vašim liječnikom.

  3. Imunoterapija: imunoterapija, poznata i kao alergenska imunoterapija ili “cjepivo protiv alergije”, može biti opcija za neke ljude s alergijama. Ova terapija uključuje postupno izlaganje alergenima kako bi se smanjila osjetljivost i simptomi alergije s vremenom.

  4. Korištenje prirodnih sredstava: neki ljudi istražuju prirodne metode za smanjenje simptoma alergija, kao što su med od pčela ili biljni ekstrakti poput crne koprive. Međutim, važno je imati na umu da učinkovitost ovih prirodnih sredstava može varirati i da je najbolje razgovarati s liječnikom ili ljekarnikom prije upotrebe.

Alergije se ne mogu uvijek potpuno izliječiti, ali upravljanje simptomima može pomoći u osiguravanju kvalitete života. Ako imate alergiju, savjetujemo vam da se posavjetujete sa stručnjakom za alergije ili vašim liječnikom kako biste dobili individualizirani plan liječenja i savjete koji su prilagođeni vašim potrebama.

alergije

Tražite li prirodnog saveznika za život bez simptoma alergije, preporučujemo vam – uz vašu propisanu terapiju, Lertal tablete. Doznajte odmah više o njima na lertal.hr


Kao preventivu i sredstvo za ublažavanje simptoma alergije isprobajte Lertal tablete i Lertal sprej za oči


Prije upotrebe pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.
bottom of page