1/1

VELIKI COMEBACK DRIVE-IN KINA U ZAGREBU

Zabavite se i pomozite da prihod od ulaznica ode u humanitarne svrhe

Od četvrtka 14. svibnja, u Zagrebu će se kroz osam večeri, prikazati po jedan poznati filmski blockbuster u prvom Drive-In Kinu s dva ekrana na Istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma. Prihod od ulaznica ide u humanitarne svrhe, a cijeli događaj organizira farmaceutska kompanija STADA. Filmove ćemo moći gledati iz svojih automobila, po dvije osobe u svakom, i maksimalno 300 automobila po večeri.


S početkom u 21 sat, na rasporedu su filmovi Yesterday, Brzi i žestoki: Hobbs & Shaw, Prvi čovjek, Prevarantice, The Shiny Shrimps, Emma i Smrtonosni strojevi. Filmovi će se prikazivati na dva 15-metarska ekrana, a zvuk filma posjetitelji će moći pratiti putem svojih radija u automobilu na odrđenoj frekvenciji. Za vrijeme projekcije posjetitelji će dobiti i grickalice i pića pri ulasku u prostor kina. Organizator se pobrinuo za potpuni komfor, pa će tako biti na raspolaganju veći broj toaleta s tekućom vodom, sapunom i papirnatim ručnicima, te sredstvima za dezinfekciju. U kino možete povesti i svoje kućne ljubimce.


Cijene ulaznica Drive In kino Zagreb 2020. za dvije osobe je 100 kuna, a prihod će biti doniran Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica u Zagrebu. Ulaznice kupite na >>> Drive-In Entrio a više informacija o događanju potražite na službenoj web stranici projekta >>> drivein.hr

Drive-in kina nakon više od pola stoljeća ponovno postaju hit i vraćaju se na velika vrata diljem svijeta Koronavirus zaista je promijenio naše živote u toliko različitih aspekata da više ni sami ne znamo kako ćemo u bližoj budućnosti obavljati neke dosad uobičajene stvari. Onaj mali osobni užitak poput odlaska u kino nije neophodan za život, ali ga čini ljepšim. Sada postaje 'luksuz' kojeg si možemo priuštiti. Drive-in kina dosegnula su vrhunac popularnosti tijekom 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, a iako ih je nekoć bilo na tisuće, danas ih postoji svega nekoliko stotina u cijelom svijetu.

Po uzoru na američku tradiciju, drive-in kina nude filmove za sve uzraste, a osim velikog filmska platna na otvorenom prostoru, omogućeno je slušanje zvuka putem zvučnika ili posebne radijske frekvencije. U drive-in kinima gledatelji uživaju u filmovima uz privatnost i udobnost vlastitog vozila, a ako žele, mogu „povesti“ i odabranu ekipu. drive in kino zagreb 2020, gossip vijesti, drive in kino zagreb