top of page

UMRO KRUNOSLAV KIĆO SLABINAC

Ovako se od njega opraštaju poznati

Glazbenik Krunoslav Kićo Slabinac (76) umro je u petak ujutro u KBC-u Zagrebu, na kojem se liječio od kolovoza, potvrđeno je iz te bolnice, prenosi N1. Kićo je primljen u bolnici početkom kolovoza, gdje su mu ugrađene premosnice, ali se oporavak zakomplicirao i nažalost doveo do najtežeg ishoda.


Poznati roker, šlagerist i slavonski bećar, čije su pjesme pjevale sve generacije, rođen je u Osijeku, gdje je završio osnovnu i srednju školu, te glazbenu školu. Kada je na festivalu u Opatiji 1970. pobijedio sa pjesmom “Više nećeš biti moja”, postao je jedan od popularnijih pjevača na području bivše Jugoslavije. Brojna publika obožavala je njegove pjesme “Tri slatke riječi”, “Pokloni mi jedan dan”, “Zbog jedne divne žene” i druge. U svojoj je dugogodišnjoj pjevačkoj karijeri snimio više od 500 pjesama, a zauvijek će ostati zapamćen kao veliki zabavljač sa prelijepim evergreenima.

- Uveo je rock and roll na velika vrata, otpjevao najljepše šlagere, popularizirao tamburicu i napravio prvi komercijalni božićni album, kad je to bilo najmanje popularno. Kićo moj, falit će nam svaki vic, taj moćan glas koji je mogao sve, falit će nam priče, falit će nam sve... ali Crna žena, Cvijet čežnje, Plavuša, Inati se Slavonijo, Otišo je s mirisima jutra... one će ostati i kad nas više ne bude - poručio je Dalibor Petko, a njegovi kolege s CMC televizije su dodali - Poput mnogih svojih kolega s pedeset i više godina karijere, nije znao za mirovinu i najveća želja mu je bila nastupati dokle god je živ. Želja mu je ispunjena, a mi ćemo zauvijek biti počašćeni što smo imali prilike surađivati s njim.

- Poznavala sam Kiću, imala sreću odraditi neke nastupe s njim i vodila sam koncert u Osijeku u njegovu čast. Kićo je bio jedna beskrajno draga osoba i savršeni gospodin. Imao je nevjerojatnu energiju na nastupima čak i u kasnijim godinama, ljudi su ga doista voljeli...Osim što je bio najbolji zabavljač na ovim prostorima, bio je dobar čovjek - napisala je Vlatka Pokos.

bottom of page