top of page

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA POZIVA VAS NA USKRS U ZAGREBU

Cijeli tjedan u blagdanskom ozračju

Za Uskrs kao i cijeli uskrsni tjedan očekuje vas mnogo zanimljivih prigodnih sadržaja koji će obogatiti boravak u Zagrebu, javlja Turistička zajednica grada Zagreba. Uskrsno će jutro biti u znaku običaja kao što su tradicionalni doručak, odlazak na misu i razgledavanje grada ukrašenog u znaku toga najvećeg kršćanskog blagdana. U šetnji gradom svakako obiđite uskrsnim simbolima prigodno uređen prostor ispred zagrebačke katedrale.


Na sam Uskrs navečer Zagrebački kvartet, najstariji komorni ansambl u Hrvatskoj koji muzicira već 104 godine, priredit će koncert u grkokatoličkoj konkatedrali sv. Ćirila i Metoda. Na Uskrsni ponedjeljak će na prostoru ispred zagrebačke katedrale biti izvedena atraktivna, povijesna smjena straže Kravat pukovnije. Istoga će dana u 12.30 nacionalni profesionalni folklorni ansambl Lado, koji djeluje 74 godine, u Bogoslužnom prostoru blaženoga Alojzija Stepinca održati koncert hrvatske uskrsne pučke popijevke pod nazivom „Veliko je sad veselje“.

U utorak 11. travnja u 20 sati Zagrebački kvartet će u Muzeju grada Zagreba održati program pod nazivom Uskrs sa Zagrebačkim kvartetom. Dan poslije će se u 19 sati održati koncert Zagrebački Uskrs u crkvi sv. Kvirina na Pantovčaku u organizaciji Hrvatskog glazbenog centra, čija je misija, uz ostalo, poticanje i promicanje hrvatskog glazbenog stvaralaštva.


Prve nedjelje poslije Uskrsa, poznate kao Bijela nedjelja ili Mali Uskrs, u 17 sati na romantičnom će Zrinjevcu za stanovnike Zagreba i goste biti priređeno jedinstveno i strastveno glazbeno putovanje Istrom i Mediteranom. Izvođači su kantautorica Tamara Obrovac te njezin internacionalni sastav Transhistria Ensemble koji na jedinstven način spajaju suvremeni jazz s elementima istarske i mediteranske glazbe. Istoga će se dana u 19 sati u crkvi sv. Franje Ksaverskog održati uskrsni koncert Komornog zbora Ivan Filipović, jednog od najboljih hrvatskih a cappella ansambala koji djeluje četvrt stoljeća. Želimo vam sretne Uskršnje blagdane!


bottom of page