1/1

TRUDNICE PREPORUČUJU 4D ULTRAZVUK POLIKLINIKE MAZALIN

Napredni aparat za ultrazvuk SonoScape P40

Ginekološki ultrazvuk (UZV) jedna je od najčešćih i najšire primjenjivanih dijagnostičkih metoda u ginekologiji. Upravo zato je kvaliteta korištenog UZV uređaja od velike važnosti. Naime, vrhunski UZV aparati daju visokokvalitetnu sliku i razlikuju mnogo detalja te ginekologu omogućuju postavljanje točne dijagnoze. Upravo zato je Poliklinika Mazalin odnedavno investirala u SonoScape P40, vrhunski aparat za ginekološki ultrazvuk kako bi pacijenticama omogućila najkvalitetniju uslugu.


Tvrtka SonoScape dobitnik je nagrade “Company of the year on ultrasound market” koja potvrđuje kvalitetu proizvoda ove tvrtke, a njihov aparat za ultrazvuk Poliklinika Mazalin odabrala je zbog niza korisnih značajki: visoke kvalitete slike koja povećava točnost ginekološke i radiološke dijagnostike, dostupnost za trijažu i iznimno opsežne peglede, posebna specijaliziranost aparata za dijagnostiku abdomena (trbuha), dojke, spolnih organa te praćenje trudnoće, dvodimenzionalni panoramski prikaz u realnom vremenu, panoramski prikaz protoka kroz krvne žile (color doppler) te visokokvalitetan prikaz 3D i 4D slika.

TRUDNOĆA I 4D ULTRAZVUK

Trudnoća je jedno od razdoblja u životu žene s najizraženijim emocionalnim i fizičkim promjenama. Buduće majke ostvaruju emocionalnu povezanost sa svojim djetetom već od rane trudnoće. Pričaju mu, tepaju, reagiraju na pokrete ploda i izražavaju brigu za dobrobit djeteta. Ova rana emocionalna povezanost temelj je za razvoj emocionalne povezanost s djetetom nakon rođenja. Prikaz djeteta, pogotovo njegova lica i pokreta 4D ultrazvukom uvelike pridonosi pozitivnom razvoju povezanosti majke i djeteta te smanjuje anksioznost majke koja brine za zdravlje svojeg nerođenog djeteta. Kvaliteta ultrazvuka ovisi o količini plodove vode - što je veća, to je slika bolja, pogotovo kada se prikazuje lice. Razlika između 3D i 4D ultrazvuka je u dinamici slike. Naime 3D ultrazvuk je statičan prikaz, odnosno, slika ploda je nepomična, “zamrznuta” u trenutku snimanja, a slika se može isprintati i spremiti za uspomenu, dok je 4D ultrazvuku pridružena dimenzija vremena, odnosno, on predstavlja snimku ploda u pokretu koju pohranjujemo na CD ili USB.

4D ULTRAZVUK - ISKUSTVA

- Iskustva trudnica nakon 4D ultrazvuka su vrlo pozitivna jer trudnica aktivno sudjeluje u pregledu, prepoznaje fetus kao stvarnu osobu te u svojoj glavi dobiva jaču mentalnu sliku svog djeteta. Trudnice atmosferu na pregledu opisuju mirnom, opuštenom, otvorenom i interaktivnom, a najvažniji razlog za korištenje 4D ultrazvuka je realni prikaz djeteta. Naime, ovim se ultrazvukom mogu vidjeti lice i pokreti ploda, njegove gestikulacije i izrazi lica, pa čak i cuclanje palca ili igra djeteta s pupčanom vrpcom - poručuje dr.Ana Lukas-Stančin. >>> Sve dodatne informacije potražite na poliklinika-mazalin.hr