top of page

TOM FORD JAKNE I SAKOI KOJI NE IZLAZE IZ MODE

Fashion brend koji obožavaju brojne poznate žene

Danas modni dizajner svjetskog glasa, Tom Ford rođen je u Austinu u Teksasu, ali je veći dio djetinjstva proveo u Santa Feu u Novom Meksiku. Početkom 90-ih preselio se u Milano kako bi se pridružio Gucciju kao dizajner ženske odjeće, te ubrzo postao kreativnim direktorom. Tijekom niza godina bio je odgovoran za dizajn svih linija proizvoda, od odjeće do parfema, te za korporativni imidž grupe, reklamne kampanje i dizajn trgovina. Ubrzo je preuzeo i mjesto kreativnog direktora Yves Saint Laurenta, a tijekom Fordovih 10 godina stvaranja linija odjeće, prodaja tvrtki narasla je sa 230 milijuna dolara na gotovo 3 milijarde dolara.

Tom Ford je učinio Gucci jednim od najvećih i najprofitabilnijih luksuznih brendova na svijetu, nakon čega je započeo i stvaranje vlastite robne marke TOM FORD. Njegova prva trgovina otvorena je u New Yorku na adresi 845 Madison Avenue, a danas njegovih 30 samostalnih trgovina na lokacijama kao što su Milano, Tokio, Las Vegas, Dubai, Zürich, New Delhi i Moskva, posjećuju tisuće poznatih žena i trendseterica.

Danas brend TOM FORD predstavlja pravi luksuzni brend 23. stoljeća, a pri dizajniranju, krojenju i šivanju odjeće, daje prioritet najvišoj kvaliteti i najvećem standardu proizvoda i usluge. U Tom Ford jakne i sakoe zaljubili smo se instant, a najdraži dio njegove najnovije jacket kolekcije, leži u tome da su komadi odjeće dizajnirani modernom klasikom, koja se može kombinirati uz stotine drugih fashion artikala i doslovce nikada neće izaći iz mode.


Comments


bottom of page