top of page

TIPOVI ZA PREDVIĐANJE UTAKMICA

Savjeti za što uspješnije klađenje na sportske događaje

Tipovi za predviđanje utakmica

Svi koji su se bar jednom okušali u sportskom klađenju ili samo razmatrali uplatu svog prvog listića, zasigurno su upoznati sa činjenicom da se na internetu, ali i među svim ostalim popularnim sportskim izvorima mogu pronaći razni savjeti za što uspješnije klađenje na sportske događaje.


Samo se amateri još uvijek klade po osjećaju i slažu listiće prema osobnim preferencijama. Svi oni iskusniji i oni koje žele biti korak bliže osvajanju ozbiljnih dobitaka, prije uplate listića dobro prouče što kažu sportski tipovi, prognoze kladionica i analize.


Što znače ove vrste sportskih predviđanja?


Koje vrste sportskih predviđanja postoje?

Najčešća i najpopularnija vrsta sportskih predviđanja je klađenje putem predviđanja tipstera. Tipsteru igrači daju željeni ulog, točnije određenu svotu novca, a on se kladi na traženi sportski događaj na osnovi svojih predviđanja do kojih je došao proučavanjem različitih sportskih analiza.


Ako se predviđanja pokažu točna i listić je dobitan, tipsteru se daje unaprijed dogovoreni dio osvojenog iznosa.


Nedostatak ovog tipa sportskih predviđanja je što se na društvenim mrežama mogu pronaći brojne stranice s dojavama i teško je procijeniti koje su pouzdane, a iza kojih stoje neiskusni tipsteri ili prevaranti.


Prognoze klađenja, druga su vrsta sportskih predviđanja kod koje, umjesto da slušate savjete drugih, kladite se na sebe. Za ovu vrstu klađenja potrebno je imati nekakvo iskustvo ili znanje vezano za sport, kako bi uspješno predvidjeli i odabrali one događaje za koje mislite da će biti uspješni.


Treća vrsta su sportske analize, ova vrste zahtjeva poznavanje proteklih rezultata sportskih susreta, statistike timova i igrača, kao i posebne uvjete pri kojima se odvija događaj. Sportsku analizu možete provesti sami i usporediti je s analizama dostupnim na raznim stranicama ili jednostavno pratiti neku od već postojećih analiza koje pronađete na internetu.

Koji su kriteriji za uspješno predviđanje?

Kako bi se uspješno kladili važno je slijediti neke savjete kako ne bi izgubili novac i kako bi maksimalno povećali svoje šanse da vaši listići budu dobitni.


Prije svega potrebno je provesti istraživanje, proučiti prethodne susrete momčadi i njihove ishode, koji igrači igraju i u kakvoj su formi, koja momčad ima prednost igranja na domaćem terenu i slične informacije koje mogu dovesti bliže točnom ishodu sportskog događaja.


Izbjegnite nepotrebne rizike klađenjem na ono što vam je poznato, ukoliko niste iskusni u sportskom klađenju. Ako ste ljubitelj nogometa imate veće šanse za dobitne oklade ako se kladite na nogometne utakmice o kojima imate prethodno znanje, nego na neki drugi sport o kojem nemate nikavo znanje i niste upoznati s igrom i igračima ili timovima.


Pratite trendove. Ako neka momčad postiže odlične rezultate u zadnjim sportskim susretima, velika je šansa da će se taj pobjednički obrazac i nastaviti. Momčadi u kojima ključni igrači imaju neku ozljedu ili su se unutar timova dogodile neke promjene, bolje je izbjegavati.


Nemojte zaboraviti da ne postoje prognoze koje su 100% točne i da svako klađenje dolazi s rizikom, zato nikada nemojte ulagati više novca nego što si možete priuštiti da izgubite. Iako je za uspješno sportsko klađenje potrebno imati malo sreće, u njega je potrebno prije svega uložiti određeno znanje i vrijeme kako bi bilo dugoročno isplativo i zato se kladite odgovorno i sigurno!

bottom of page