top of page

TIPOVI PROGNOZE U KLADIONICAMA

Velik je broj dostupnih sportova i tržišta. Ali na koje je se sportove kladiti?

Jedna od mnogima omiljenih stvari kod online klađenja je veliki broj dostupnih sportova i tržišta. Ali na koje je se sportove kladiti? Odgovor je, dakako, na one koji nude visoke koeficijente te za koje postoje kladionice tipovi. Klađenje tipovi prisutni su otkada je regulirano sportsko klađenje u državi, no kako je online klađenje sve popularnije, i kladionica tipovi dobivaju na popularnosti.


Kako pronaći najbolju online kladionicu?

U svijetu online klađenja gdje na svakom koraku nailazimo na legalne kladionice, ali i na one kojima je jedini cilj prevara, bitno ih je razlikovati kako ne biste ostali bez vašeg novca. Nekoliko je osnovnih kriterija po kojima možete zaključiti je li riječ o legalnoj online kladionici.


Za početak provjerite ima li odabrana kladionica valjanu licencu koja jamči sigurno poslovanje. Ako je riječ o hrvatskim kladionicama, licencu joj izdaje Ministarstvo financija RH. Zatim, obratite pažnju na prihvaćene metode plaćanja. Ako podržava tek njih par i među njima nema onih trenutno najpopularnijih, mora vam se „upaliti lampica“.


Na kraju, ali ne manje važno, provjerite postoji li korisnička služba te kako i u koje vrijeme joj možete pristupiti.

Najpopularniji sportovi za klađenje

Što se tiče toga na koji je sport najbolje kladiti se, s kojim drugim započeti, nego s nogometom. Nogomet je osvojio srca navijača širom svijeta i samim time jedan je od najpopularnijih sportova. Kako za gledanje, tako i za klađenje. Popularnost proizlazi i iz činjenice da brojne kladionice nude atraktivne koeficijente i tipove.


Košarka je također mnogima omiljeni sport jer nudi pregršt iznenađenja i obrata. Svašta se može dogoditi u samo nekoliko minuta igre. Posebno je zanimljivo klađenje uživo.

Tipovi klađenja

Mnogi su od vas zasigurno upoznati s tipovima klađenja, no za one koji ne znaju radi se o savjetima za klađenje utemeljenima na statistici i analizama stručnjaka. Kladionica tipovi za danas uvelike mogu povećati vaše šanse za dobitkom, a igrači mogu detaljno proučiti sve mogućnosti koje im stoje na raspolaganju prije nego što postave okladu.


Kladionica tipovi analize pružit će vam najosnovnije i najvažnije informacije o pojedinom susretu. Osim analize pojedine ekipe imat ćete pregled njihovih dosadašnjih susreta te trenutne kvote prilikom postavljanja tipa.

Svaka kladionica nudi svoje tipove klađenja, no u većini slučajeva riječ je o sljedećim:

  • Točan rezultat,

  • azijski hendikep,

  • dupla šansa,

  • obje ekipe postižu gol,

  • 1×2 klađenje,

  • klađenje na 1.poluvrijeme/2. poluvrijeme ili kraj i tako dalje.

Prognoze klađenja

Kao što smo ranije spomenuli kladionica tipovi prognoze nastaju na temelju pomne analize dviju ekipa, kako bi ljubitelji klađenja imali što veće šanse za pogađanjem listića. Kladionica tipovi 1x2 su najjednostavniji i za njih se najčešće odlučuju oni koji igraju na sigurno. U okladi 1 označava pobjedu domaćina, X označava remi, a 2 pobjedu gostiju.

Klađenje tipovi dostupni su i na mnogim online stranicama koje se bave analizom dosadašnjih sportskih ogleda kao i donošenjem savjeta o uspješnijem klađenju. Tipovi kladionica danas u mnogočemu se razlikuju ovisno o tome o kojem je sportu riječ. Obično pokrivaju prognoze za sva veća natjecanja, za sve najpoznatije sportske lige.

bottom of page