1/1

TESLA MODEL Y DIZAJNIRAN ZA SIGURNOST

Dizajniran da bude najsigurnije vozilo u svojoj klasi

https://www.tesla.com/en_eu/modely
foto Tesla

Kao i svaka Tesla, Model Y je dizajniran da bude najsigurnije vozilo u svojoj klasi. Nisko težište, kruta struktura i velike zone sa pregibima pružaju neusporedivu zaštitu. Model Y pruža i maksimalnu svestranost - može prevoziti 5 putnika i njihovu prtljagu. Svako sjedalo u drugom redu se samostalno preklapa, stvarajući fleksibilno spremište za primjerie skije, namještaj, prtljagu i još mnogo toga. Podizna vrata se otvaraju prema niskom podu prtljažnika što čini utovar i istovar lakim i brzim.

Teslin Model Y ima fenomenalno ubrzanje - od nule do 100 km/h* dolazi za samo 3,7 sekundi, dok sam automobil ima vrhunsku kontrolu priklizavanja na kiši, snijegu, blatu i izvan ceste. Teslin pogon na sve kotače ima dva ultra-responzivna, neovisna elektromotora koji digitalno kontroliraju okretni moment na prednjim i stražnjim kotačima, a služe za daleko bolje upravljanje, vuču i kontrolu stabilnosti. Model Y je jednako sposoban za kišu, snijeg, blato i off-road.

Model Y potpuno je električan, tako da s njime više nikada ne morate posjetiti benzinsku postaju. Ako ga punite preko noći kod kuće, možete se probuditi s punom baterijom ujutro. A kada ste na putu, lako ga je priključiti usput - na bilo kojoj javnoj postaji ili uz Tesla mrežu za punjenje. - Trenutačno imamo više od 35.000 superchargera diljem svijeta - poručuju iz Tesle i dodaju - A šest novih lokacija otvara se svaki tjedan!

Stražnja, bočna i prednja kamera pružaju maksimalnu vidljivost od 360°, snažna vizualna obrada događa se na dometu do čak 250 metara, dok Tesla Vision otkriva automobile u blizini, i tako pomaže u sprječavanju mogućih sudara te pri parkiranju. Napredne sigurnosne i praktične značajke autopilota osmišljene su kako bi nam pomogle u najtežim dijelovima vožnje.

I za kraj, ono što je velikom broju budući Tesla vozača najfascinantije - unutrašnjost modela Y jednostavna je i čista, s 15-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir, impresivnim zvučnim sustavom te ekspanzivnim potpuno staklenim krovom, koji stvara dodatni prostor za glavu i pruža - besprijekoran pogled na nebo. Želimo vam sretan, siguran i nadasve uzbudljiv put, koji ćete sa Teslom sigurno doživjeti! >> tesla.com


Primajte ekskluzivne novosti

Hvala na prijavi!

1/1