top of page

TAJČI ISKRENO: VIŠE SE NE UZRUJAVAM ŠTO SPORO UČIM

Izgleda bolje no ikada

Svevremenska Tatjana Matejaš Tajči ovih se dana priprema za božićno slavlje u Americi, a o brojnim obvezama informirala nas je nedavno - Danas je dobar dan za ići polako. Ovo je moj popis zadataka: pokupiti nekoliko božićnih darova (jučer sam završila koncerte i pošto je bilo prilično intenzivno, nisam imala priliku kupovati poklone), napisati i poslati božićne čestitke (one koje idu u Hrvatsku stići će prije Uskrsa haha ali hej, "bolje ikad nego nikad"), kupiti hranu za večerašnju zabavu, pripremiti se za zabavu i pokupite mog sina na aerodromu...

A hoće li preko blagdana raditi ili odmarati, komentirala je ovako - Oh i posao... ali mislim da ću odgoditi posao za sljedeću godinu - osim za sutrašnju zabavu gledanja na mom YT kanalu. Zvuči baš kao moja pjesma "Kako volim Božićnu sezonu". Razlika između 2006. i sada je da se ne stresiram ni zbog čega oko toga...Naučila sam kako pristupiti miru u bilo koje vrijeme i bilo kojoj situaciji. Trebalo mi je vremena ipak i to je ok. Više se ne osjećam loše jer sporo učim. Ha ha.

A u čemu je tajna njenog mira? - Evo u čemu je tajna (svatko to može, ne košta ni peni, ne treba vam nikakva posebna odjeća ili oprema. I djeluje bez obzira na vašu vjersku tradiciju): redovna meditacija. Kroz dan stanem, brzo usidrim svoj um na mantru ili dah i toliko prostora se otvara - za Milost i mir i Božju prisutnost - što mi onda pomaže da uživam u svakom trenutku svojih aktivnosti sa mirom i zahvalnošću, pa čak i strahopoštovanjem. Plešem na Božićnu glazbu u mom autu, glasno se smijem sestrinim riječima usred trgovine, i dobro se isplačem kada krene neko sjećanje. Preporučujem 100%! Šaljem vam mir i blagoslov u dane Adventa! - poručila je svima Tajči.

bottom of page