top of page

ŠTO JE FOLNA KISELINA NAJNOVIJE GENERACIJE QUATREFOLIC® I ZAŠTO JE VAŽNA U TRUDNOĆI

Tijelo je lakše apsorbira u usporedbi s tradicionalnim dodacima folne kiseline

Quatrefolic® je oblik folne kiseline koji se obično naziva "5-MTHF", što je kratica za 5-metiltetrahidrofolat. To je biološki aktivan oblik folne kiseline koji tijelo može iskoristiti odmah, bez potrebe za metaboličkom pretvorbom. Quatrefolic® je novija generacija folne kiseline za koju se smatra da je tijelo lakše apsorbira i iskorištava u usporedbi s tradicionalnim dodacima folne kiseline.


Neka istraživanja sugeriraju da bi Quatrefolic® mogao biti bolji u povećanju razine folata u krvi od tradicionalnih dodataka folne kiseline, što bi potencijalno moglo biti korisno za pojedince s određenim genetskim varijacijama. Quatrefolic® je aktivni oblik folne kiseline - vitamin B9, koji ne zahtijeva dodatnu transformaciju u organizmu pomoću enzima, već ga organizam može odmah koristiti. Tako se osigurava viša koncentracija folata u krvi.

Zašto je uopće važna folna kiselina?

U trudnoći postoji povećana potreba za folnom kiselinom zbog ubrzanog rasta i umnožavanja stanica. Folna kiselina – Quatrefolic® je važna za brojne biokemijske reakcije u tijelu, uključujući metabolizam aminokiselina, diobu i rast stanica, razvoj tkiva majke tijekom trudnoće i formiranje posteljice. Osim toga, niska razina folata u trudnoći je jedan od čimbenika rizika za razvoj oštećenja neuralne cijevi kod fetusa, zbog čega je neophodno osigurati dovoljan unos folata u trudnoći. Preporučuje se doza od 400µg/na dan, najmanje jedan mjesec prije i bar još tri mjeseca poslije začeća. Gravidon A dodatak prehrani u trudnoći u sebi ima upravo tu preporučenu dozu Quatrefolic® folne kiseline.


Važno je napomenuti i kako je Quatrefolic® oblik folne kiseline koji je već u aktivnom obliku i stoga ga tijelo lakše apsorbira u usporedbi s tradicionalnim dodacima folne kiseline. To može dovesti do viših razina folne kiseline u tijelu i tako rezultirati poboljšanim zdravstvenim ishodima za trudnice. Svoju kutijicu naručite odmah na behappy.hr/gravidon


Prije upotrebe pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Comentarios


bottom of page