top of page

STIŽE NAM NOVI FESTIVAL SVJETLA ZAGREB

Kad grad postane svjetlosna pozornica

Zagrebačke ulice, trgovi, pročelja zgrada i parkovi sredinom će ožujka biti u znaku prekrasnih svjetlosnih instalacija Festivala svjetla Zagreb koji će se u Zagrebu održati peti put. Na tridesetak lokacija Gornjega i Donjega grada od 15. do 19. ožujka održat će se Festival svjetla Zagreb. Festival se održava peti put i prethodnim je izdanjima zbog maštovitih instalacija, koje povezuju suvremene digitalne tehnologije sa svevremenskom kreativnošću, osvojio Zagrepčane, posjetitelje iz Hrvatske kao i inozemstva.

Svaka je godina i novi pomak u kreativnom pristupu pa će i ove godine svjetlosne instalacije pomaknuti dosadašnje granice te nas odvesti u svijet mašte, istaknuti kulturno-povijesne vrijednosti, ali i snažnim porukama progovoriti o suvremenom životu i kulturi.

Festival svjetla Zagreb

Sve se lokacije Festivala svjetla nalaze u povijesnom, romantičnom Gornjem gradu kao i u donjogradskoj jezgri. S obzirom na blizinu, dostupne su pješice pa će njihov obilazak za posjetitelje biti istinski doživljaj. No, svi koji otprije poznaju Festival svjetla znaju da on, uz prekrasne vizualne efekte, nudi i zanimljive priče o povijesnoj baštini te simbolički progovara o aktualnim temama današnjice. Kao i prethodnih godina, dio je instalacija postavljenih u parkovima i na šetalištima namijenjeno djeci i odvodi ih u svijet igre, mašte i veselja.


Festival svjetla Zagreb održava se u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) i partnera, a uz podršku Grada Zagreba.

bottom of page