top of page

STARI MOBITEL VAM STOJI U LADICI? DONIRAJTE GA PACIJENTIMA

Podržimo hvalevrijednu akciju #ObiteljNaDar

Humanitarna akcija #ObiteljNaDar poziva sve Zagrepčane da doniraju svoje stare, ali funkcionalne smartphone uređaje pacijentima COVID odjela KB Dubrava. Pacijentima je to jedina prilika da za blagdane vide svoju obitelj putem video poziva jer više od 50% njih su osobe starije životne dobi bez mobitela novije generacije.


Građani se pozivaju da svoje uređaje doniraju na jednu od tri moguće lokacije: trijažni kontejner bolnice Sveti Duh (radnim danom od 9-17h), Gradska ljekarna Zagreb (Trg bana Jelačića) ili Gradska ljekarna Zagreb (Grižanska 4). Oni koji nisu u mogućnosti osobno doći na lokaciju prikupljanja mogu se javiti e-mailom na adresu obiteljnadar@gmail.com te s volonterom dogovoriti točku preuzimanja uređaja (unutar Grada Zagreba), u skladu s epidemiološkim mjerama!

Na ovu je humanitarnu akciju pozvao Massimo sa svojom kćeri


Donirani uređaj mora moći uspostaviti kvalitetan video poziv – imati funkcionalnu kameru, mikrofon i moguće spajanje na Wi-Fi mrežu; treba biti čist, bez velikih oštećenja posebice na ekranu, napunjen i spremljen u kutiju ili vrećicu s odgovarajućim punjačem ako ga ima (ukoliko se radi o specifičnom utoru za punjenje potom je još važnije uz uređaj priložiti punjač).


Ovim putem pozivaju se i svi poslovni subjekti, telekomunikacijske kompanije te tvrtke koje se bave prodajom IT opreme, da se priključe akciji u skladu sa svojim mogućnostima. Ovu akciju su osmislile i organizirale radijska voditeljica Mirna Savić i dr. Sonja Krofak (intenzivistica pri KB „Sveti Duh“ na ispomoći u KB Dubrava) uz potporu udruge StEPP, studenata medicine te uz podršku i veliku pomoć Hrvatske liječničke komore i Kliničke bolnice Dubrava.

U sklopu humanitarne akcije #ObiteljNaDar njihovi će volonteri dobiti pristup COVID odjelima KB Dubrava i kroz uspostavu video poziva se pobrinuti da svaki pacijent koji želi - može ugledati lice i čuti glas svojih najmilijih na Badnjak, Božić i blagdan Svetog Stjepana. Javite se na e-mail: obiteljnadar@gmail.com


- Više od 50% njih su osobe starije životne dobi koji nemaju mobitel kojim mogu uspostaviti video poziv.

Nemaju mogućnost za blagdane vidjeti sebi najdraža lica. Ali to nemaju mi možemo pretvoriti u imaju - poručio je Massimo.

bottom of page