top of page

SPREJ ZA ALERGIJU SA 3 PRIRODNA SASTOJKA

Lertal sprej praktično se šprica na zatvoreno oko

sprej za alergiju

Sprej za alergiju s prirodnim sastojcima može vam biti od koristi ako patite od alergije. No, uvijek je važno provjeriti sastojke i provesti istraživanje kako biste bili sigurni u sigurnost i učinkovitost proizvoda koje koristite.


Prirodni sastojci koji se često koriste u proizvodima za ublažavanje simptoma alergija uključuju:

  1. Ekstrakt kamilice: Kamilica je poznata po svojim protuupalnim svojstvima i može se koristiti za ublažavanje svrbeža, iritacije i upale kod alergijskih reakcija.

  2. Ekstrakt korijena maslačka: Maslačak se ponekad koristi kao prirodni antihistaminik i može pomoći ublažiti simptome alergija.

  3. Ekstrakt bosiljka: Bosiljak sadrži spojeve koji imaju protuupalna svojstva i mogu pružiti olakšanje od simptoma alergijskog rinitisa.

  4. Ekstrakt mente: Menta može pružiti osvježavajući učinak i smanjiti svrbež i iritaciju kod alergijskih reakcija.

  5. Ekstrakt crne koprive: Ekstrakt koprive može se koristiti za smanjenje simptoma alergijskog rinitisa i svrbeža.

sprej za alergiju

Sprej za alergiju sa suhim ekstraktom sjemena crne koprive (Perilla)

Crna kopriva (Perilla frutescens) je biljka koja se koristi u tradicionalnoj medicini, a neki istraživači su istraživali njenu potencijalnu uporabu kao pomoć kod alergijskih reakcija.


Flavonoidi

Perilla frutescens (crna kopriva) je jednogodišnja ljekovita biljka bogata flavonoidima. A flavonoidi su grupa biljnih metabolita koji pružaju zdravstvene koristi putem staničnih signalizacija i antioksidativnih učinaka.

Kako ostvaruje antialergijsku aktivnost?

Znanstveno je dokazano da Perilla inhibicijom oslobađanja histamina, ekspresijom interleukina i inhibicijom lipooksigenaze ostvaruje antialergijska svojstva koja znatno pomažu u borbi protiv alergena.

sprej za alergiju

Perilla sadrži ove flavonoide:

  • Ružmarinska kiselina Ispitivanja su pokazala da oralna upotreba ružmarinske kiseline povoljno utječe na astmu uzrokovanu alergijama. Smanjuje proizvodnju leukotriena B4 (koga stvaraju leukociti kao odgovor na medijatore inflamacije)

  • Krisoeriol Bronhodilatator, snižava PK, poboljšava cirkulaciju

  • Apigenin Pokazuje antiinflamatorna , antikancerogena i antioksidativna svojstva

  • Luteolin Pokazuje antioksidativna i antiupalna svojstva , inducira apoptozu stanica i ispoljava hemoprotektivnu aktivnost

sprej za alergiju

Lertal sprej za alergiju u sebi sadrži:

  1. Suhi ekstrakt sjemena crne koprive (Perilla)

  2. Hijaluronsku kiselinu

  3. Liposome

Više o njemu doznajte na lertal.hr/lertal-sprej


Prije upotrebe pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.
bottom of page