top of page

Ronilac na dah najavio obaranje Guinessovog rekorda

Domaćin događaja bit će Thalasotherapia Opatija

Ovo će biti spektakl pod vodom

Biti profesionalni ronilac zasigurno je jedno od najljepših zanimanja na svijetu. Pogled ispod površine sjajno je iskustvo, no Vitomiru Maričiću boravak pod vodom je nešto što ga izaziva da još više istražuje svoje mogućnosti. Baš zato, ovaj riječki sportaš, ronilac na dah i svjetski rekorder u više disciplina najavio je obaranje Guinessovog rekorda u kategoriji najduži podvodni hod. Domaćin događaja bit će Thalasotherapia Opatija u čijim će se prostorima Thalasso wellness centra Vitomir Maričić odvažiti na postavljanje rekorda.

- Rekord koji ćemo pokušati oboriti 9. travnja u disciplini najdužeg podvodnog hoda. Sastoji se u tome da ronilac opterećen proizvoljnom količinom olova prohoda ispod vode držeći dah što veću udaljenost. Dosadašnji muški rekord iznosi 79,9 metara, a postavljen je u Turskoj. Thalasotherapia u Opatiji ima idealan bazen za takav pothvat, na kojem ćemo organizirati i pripreme. Tim će pratiti ključne tjelesne parametre vezane uz krv, srce i mišiće, te ih unaprjeđivati najmodernijim treninzima - otkriva nam Vitomir Maričić.

- S Thalasotherapiom sam surađivao ranijih godina upravo na nekim od najzahtjevnijih ekspedicija veznih uz Guinness rekorde u ronjenju na dah, prilikom kojih sam napadao rekorde u zaronima ispod leda te zaronima na ekstremnim nadmorskim visinama u gorju Himalaja. Vjerujem da će i iduće godine biti još jedna prilika da se upišemo u knjige rekorda. Osjećam se ponosno i privilegirano što sam upravo ja odabran za ambasadora ovakve ustanove, te vjerujem da zajedno možemo pomaknuti granice još dalje i još kvalitetnije - kazao je Maričić na kojeg je pomno pazi doktor Viktor Peršić.

- Vitomir Maričić vrhunski je sportaš, uglavnom orijentiran na podvodne sportove i svjetski je prvak u navedenom području u pet disciplina. Medicinska oprema i posebno educirano osoblje nam omogućuje da mu prije svega pružimo najbolju zdravstvenu skrb iz svih aspekata njegovih potreba - rekao je kardiolog Viktor Peršić, inače poznat kao vizionar u medicini koji spaja nemoguće s mogućim.


Thalassotherapia Opatija - zdravstveno lječilište svjetskih razmjera koje će uvelike pomoći Vitomiru Maričići da obori rekord i stavi Hrvatsku na tron.

FOTO: Vladimir Šoić domaće zvijezde, celebrity hrvatska, poznate osobe, showbiz vijesti, promocija

Comments


bottom of page