top of page

RIJEŠILI SMO BOLNO GRLO KOD DJECE I ODRASLIH

Pronašli smo nama jako učinkovit sprej

piše: Martina Kocijan Gulan


Kada imate vrtićko dijete, moguće da će vas kroz godinu 'pogoditi' pokoja viroza ili upala grla, a ako ste poput mene, 1-2 dnevna viroza će vam uljepšati dane svaka 3 mjeseca. Vježbam, odmaram i pijem barem 7 vrsta vitamina (B complex, cink, C vitamin, riblje ulje, ulje crnog kima, E vitamin i magnezij+trudim se svaki dan uzeti i žličicu zeolita), ali stres zbog posla, putovanja i stotinu obveza napravi svoje.


Do pred par godina lutala sam sa različitim pripravcima, napitcima i sprejevima, koji je svaki sa svojim aktivnim sastojkom djelovalo i pomogao da mi bude bolje brže, ali TANTUM VERDE je za mene iskočio ispred svih. Do pred godinu dana nisam znala ni da postoji ovako nešto kod nas, a igrom slučajna ljubazna farmaceutkinja objasnila mi je da bi mi mogao pomoći! Puno znači i kada posjećujete istu ljekarnu duže vremena, jer zapamte što ste zadnje kupili i koristili i preporučuju dalje.


TANTUM VERDE smo počeli koristiti i muž i ja, a onda smo nasprejali grlo i 5-godišnjem sinu (onaj namijenjen djeci, od 1,5mg, po preporuci farmaceutkinje!). U roku dan, nismo više osjetili grlobolju, u roku 2 do 3 dana, puf, kao čarolijom odnešeno! Najiskrenije vam preporučujem ova dva odlična proizvoda, jer su moje osobno iskustvo i sada su stalni postav naše kućne ljekarne. Ne idemo bez TANTUMA više ni na put, jer ako bilo koga zaboli grlo, znam da će riješiti problem. Naravno, posavjetuje se sa svojim ljekarnikom ili liječnikom, jer se ovi sprejevi ne daju na recept (sami ih kupite) i naravno da doktor treba odrediti radi ili se o bakteriji ili virozi.

Ljekarnica nam nije preporučila TANTUM VERDE sprejeve dok nam sin nije navršio 4,5 godine, ali na stranicama proizvođača EBOR pharma postoje upute i za mlađu djecu, što se kažem mi nismo usudili davati.


Na službenim HALMED stranicama, Tantum je pojašnjen ovako - Tantum Verde 1,5 mg/ml sprej sadrži djelatnu tvar benzidaminklorid. To je lijek iz skupine tzv. „nesteroidnih“ protuupalnih lijekova (skupina lijekova koji se koriste najčešće za liječenje boli npr. salicilatna kiselina, ibuprofen itd.). Ovaj lijek se koristi za liječenje simptoma bolnih upalnih stanja i nadražaja u usnoj šupljini i ždrijelu (npr. upala desni, upala sluznice usne šupljine, upala sluznice ždrijela) u odraslih, adolescenata i djece starije od 4 godine. Obavezno se obratite liječniku ako se ne osjećate bolje ili ako se osjećate lošije nakon 3 dana, a također pročitajte upozorenja, mjere opreza i obavijest ako ste alergični na benzidaminklorid ili neki drugi sastojak ovog lijeka.

Kaže moj 70-godišnji otac - Pa naravno da djeluje kada u sebi ima alkohola! Jesam ti rekao da rakija sve liječi! On sve liječi sa rakijom i medom, to je njegov najčešći savjet koji još nisam počela primjenjivati...ali etanol (više na Wikipedia) definitivo je sastojak TANTUMA.


Fascinantno mi je zapravo vidjeti i doživjeti da jedna ovako mala bočica može postati brzinski 'spas' za grlobolju, a do nedavno o njoj nisam znala ništa. Sve proizvode koje koristim u svrhu poboljšanja svoga zdravlja inače kupujem isključivo u ljekarni, ne googlam ih i ne tražim mišljenje na forumima. Može se reći da sam dosta oprezna, jer na tržištu ima stvarno svega, ali nekako mi diploma farmaceuta i samo okruženje ljekarne koje prolazi sve žive kontrole i dozvole, ulijeva 100%-tno povjerenje. Raspitajte se u vašoj ljekarni, sretno ako se odlučite koristite i drago mi je da sam pomogla, ako sa vam pomogla!

bottom of page