top of page

REAKCIJE POZNATIH NA STANJE U UKRAJINI

Svi žele mir

Na prizore iz Ukrajine reagiraju ovih dana brojni poznati, kojima obitelji, prijatelji i bivši partneri i dalje žive u toj ratom zahvaćenoj zemlji. Među prvima je poruku za mirom poslala glumica Hayden Panettiere, inače bivša supruga ukrajinskog boksača Vladimira Klička, sa kojim ima 7-godišnju kćer Kayu


- Osobno sam svjedočila snazi ukrajinskog naroda koji se toliko borio za svoju neovisnost i nastavio strastveno braniti svoju zemlju tijekom godina...Molim se za svoju obitelj i prijatelje tamo i sve koji se bore. Voljela bih da imate više podrške i voljela bih da sam tamo s vama... Za sada tražim od nas koji ne možemo biti tu da stanemo rame uz rame u znak solidarnosti s narodom Ukrajine i pokažemo svoju podršku demokraciji - poručila je između ostalog.

Poruku podrške i poziva u pomoć, poslala je i pop pjevačica Madonna - Molimo pošaljite humanitarnu pomoć da pomognete milijunima građana Ukrajine čiji su životi pogođeni ovom KRIZOM u ovom trenutku!! Bog vas blagoslovio! Nemojmo se osjećati bespomoćno kada se suočimo s geopolitičkim akcijama ove veličine. Postoje stvari koje možemo učiniti.

Glumac Ashton Kutcher također je javno dao poršku Ukrajini, zemlji u kojoj je rođena njegova supruga Mila Kunis. "Stojim uz Ukrajinu", tvitao je u četvrtak. Mila je rođena u Ukrajini dok je još bila dio bivšeg Sovjetskog Saveza, a zatim je u 7.godini života sa obitelji preselila u Sjedinjene Države. Kunis ne koristi društvene mreže, pa trenutnu situaciju nije komentirala, ali je tijekom godina govorila o svom vremenu u istočnoj zemlji, prenosi yahoo.com.


U srpnju 2016. rekla je voditelju Conanu O'Brienu kako su njezini roditelji rekli da se obitelj seli samo na drugo mjesto u blizini, a ne u drugu zemlju - A onda jednog dana, bili smo u vlaku, a ja sam rekla: 'Opa, mi smo u vlaku. Kamo idemo?" Stigli smo u Moskvu i sjeli u avion, i sve mi je to bilo jako novo. Nisam ni znala što je Amerika - ispričala je glumica i dodala u intervju za The Telegraph 2011. - To nije stvarnost Rusije s kojom sam odrasla. Moji roditelji imali su nevjerojatne poslove, a ja sam imala veliku sreću. Nismo bili siromašni dok smo živjeli u Rusiji, dok je većina ljudi bila jako nesretna. Moji roditelji su mislili da moj brat i ja tamo nećemo imati budućnosti, i zato smo se preselili u Ameriku. Njihovo preseljenje značilo je i da su Kunisovi roditelji morali početi ispočetka, a u zemlju su ušli sa samo 250 dolara.

bottom of page