top of page

PRVI HRVATSKI THREADING BAR OSVOJIO HRVATICE

Osnivačica Vedrana Tomić specijalizirala se za brzo i bezbolno uređivanje obrva

prvi hrvatski threading bar
foto CHIX Threading Bar

Žene su oduvijek davale pozornost obrvama, a rezultat je ovisio o trendovima te uređuje li ih osoba sama ili kod stručnjaka. Slično je i danas, no ono što je ipak drugačije jest profesionalni rast stručnjaka za obrve, te činjenica da su obrve u fokusu. Gotovo se može reći kako su obrve modni dodatak. Za savjete kako imati savršene obrve obratili smo se Vedrani Tomić, vlasnici CHIX Threading Bar Croatia i ženi koja je u Hrvatskoj sinonim za vrhunsko uređivanje obrva. Vedrana nas je upoznala sa svim greškama koje žene svakodnevno čine, ali otkrila nam i brojne trikove kojima svoje obrve možete učiniti savršenima.

- Najčešće greške samostalnog čupanja su stanjene obrve. To je pod broj jedan. Zatim oblik koji u donjoj liniji ima nagli prijelaz s šireg na tanji dio, te uklanjanje početaka. Pored toga, zna se dogoditi da žene uklone rep obrve odnosno previše skrate duljinu. Nazvala bih to više depilacijom nego oblikovanjem obrva. Rješenje leži u problemu, a njega stvara kombinacija pincete i malog ogledala. Kako bi se samostalno počupale dlačice, potrebno je obrve gledati izbliza, no da bi se oblikovale obrve treba biti udaljen 30-50 cm od ogledala. Upravo zato, mnoge žene prepoznale su važnost prepuštanja stručnjaku - govori Vedrana Tomić.

Posljednjih godina žene privlače širi oblik i gustoća obrva. Upravo zato, u posljednje se vrijeme pojavio novi trend - laminacija dlačica. Taj tretman ima više naziva, ovisno o obliku kakvog klijent želi postići. Najčešće žene žele podizanje dlačica kako bi djelovale šire. To zovemo Brows Up ili Browlift. Taj trend nastavlja se kroz aktualnu pojavu proizvoda za tzv. Soapy brows, što je kućna izvedba efekta Browsupa.


Danas gotovo sve žene, uz oblikovanje obrva, traže i bojanje. Sve češće to rade i muškarci. Tajna je u stvaranju efekta gustoće, te korigiranju asimetrija s ciljem isticanja prirodne širine obrva. Tretman traje svega 5-10 minuta, što ovisi o jačini željenog tona, a efektan je oko 2 tjedna. Moguće je pogađati toplije ili hladnije tonove, što ovisi o željama i boji tena. Ipak, za lijepe obrve potrebna vam je i dobra olovka, a Vedrana Tomić osmislila je jednu koja se pokazala itekako savršenom. Ona je svoju olovku dugo kreirala, a na kraju je dobila proizvod za koji brojne žene opisuju savršenom.

- Najveću vrijednost našoj olovci daje iskustvo. Kada dnevno uređujete preko 800 obrva, i pritom testirate sve proizvode za popunjavanje, znate točno što je dobro, a što nije. Napravljena je za nas i naše potrebe, a odnedavno smo ju pustili u prodaju budući smo imali stalno upite za tom olovkom. Vodootporna je, prirodne nijanse koju četkicom blendamo kod svjetlijih obrva. Bez parabena je i nije testirana na životinjama - otkriva ova simpatična Dalmatinka kroz čije threading barove svaki mjesec prođe više tisuća žena. Svoje Chix threading barove danas ima diljem cijele Hrvatske i to u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru, Osijeku, Šibeniku, Solinu i Makarskoj >> chix.hr


Comments


bottom of page