top of page

PROIZVODI LERTAL TESTIRANI SU I NA DJECI – DOZNAJTE ZAŠTO JE OVO VAŽNO

Važno je odabrati proizvod koji zaista pomaže

tablete za alergiju

Za roditelje čija se djeca bore s alergijskim rinitisom i konjunktivitisom vrlo je važno odabrati proizvod koji zaista pomaže. Osim što vam je bitno da nema neželjenih učinaka, kako znati da ste za svoje dijete odabrali pripravak koji će imunološkom sustavu pružiti odgovarajuću potporu i pomoći obrani organizma od alergena?


Što vam jamči sigurnost i učinkovitost?

U nastavku teksta, doznajte zašto je Lertal odličan izbor i važnost činjenice da je test rađen i na djeci.


Kriteriji za suplemente na tržištu

Svi znamo da djeca spadaju u osjetljivu kategoriju za koju se primjenjuju posebni sigurnosni protokoli kada je u pitanju primjena terapije. Lijekovi koji se pojavljuju na tržištu prolaze detaljna klinička ispitivanja kako bi se utvrdila njihova sigurnost i uporaba prema najstrožim kriterijima. Kada se zadovolje kriteriji, takav se lijek može registrirati, uz stroga pravila o pakiranju i načinu skladištenja lijeka. Vrijede li isti kriteriji za dodatke prehrani od prirodnih sastojaka?

lertal sezona alergija

Odgovor na ovo pitanje je NE. Kriteriji za registraciju dodataka prehrani znatno su jednostavniji i blaži. Dovoljno je da niti jedan sastojak nije štetan za zdravlje, dok se prava učinkovitost ne tvrdi i ne ispituje. Učinkovitost dijetalnog pripravka uglavnom se temelji na činjenici da samo neki od sastojaka imaju ispitano pozitivno djelovanje.


Što bi suplement za suzbijanje alergije, koji odaberete za svoje dijete, zaista trebao zadovoljiti?

  1. Klinički potvrđenu učinkovitost i sigurnost

  2. Ispitanost da je cijeli učinkovit i siguran kod uporabe, a ne samo njegove djelatne tvari

  3. Ispitan na djeci

  4. Prilikom njegova testiranja bili su uključeni čimbenici okoliša kao što su klima, prehrana, stil života i slično

  5. Rezultati njegova ispitivanja su javni i objavljuju se u medicinskim časopisima

Za svaki od suplemenata, a posebno za one za borbu protiv prirodnih neprijatelja poput alergena, na tržištu uglavnom postoje pripravci i suplementi od prirodnih sastojaka. Navedeni sastojci općenito se povezuju s određenim tradicionalnim učinkom koji jamči određene dobrobiti za tijelo, no ta informacija nije potvrđena, dokazana i na neki način provjerena i potkrijepljena dokazima, što je itekako zamka koje se treba čuvati.

lertal sezona alergija

Pri odabiru prirodnih pripravaka uvijek se pitajte:

  • Znate li preporučene doze za određeni aktivni sastojak u dodatku prehrani koji koristite?

  • Koji je optimalan način korištenja aktivnih sastojaka ovog dodatka?

  • Jesu li rađeni testovi na ciljnoj skupini kojoj Vi ili Vaše dijete pripadate?

  • Je li odabrani dodatak dokazano učinkovit, a ne samo da nema nuspojava?

Imajte na umu, Lertal je jedini dodatak prehrani s klinički dokazanim učinkom kod alergijskog rinitisa kod djece.


Čemu služi Lertal?

Lertal tablete su dvoslojne brzo-spore tablete koje kontroliranim otpuštanjem djelatnih tvari smanjuju ili potpuno uklanjaju alergijske simptome kao što su: kihanje, curenje nosa, začepljen nos, svrbež očiju, suženje očiju, otok i crvenilo spojnice. Osim njih, preporučujemo vam koristiti i Lertal sprej za očne simptome alergijskog konjuktivitisa, suhe, nadražene i crvene oči. Praktičnost ovog spreja je da se može špricati na zatvorene oči, što uvelike olakšava korištenje kod male djece koja imaju strah od unošenja pripravaka u oči.

tablete za alergiju

Što znači da je Lertal klinički ispitan?

Za vas kao roditelje od velike je važnosti znati da je na Lertalu kao specifičnom preparatu radio tim liječnika kako bi dokazali njegovu učinkovitost i sigurnost. Testovi nisu provedeni samo na aktivnim sastojcima tableta, već na cijelom pripravku. Lertal je kroz tri različite kliničke studije dokazao učinkovitost u odraslih i djece.


Ovaj prirodni pripravak ispitan je i kod nas, što znači da su uzeti u obzir svi uvjeti našeg okruženja, kao što su klima, okoliš, prehrana, biljni svijet i slično, što je osobito važno kod problema s alergijama. Prema tim kriterijima Lertal je jedini potpuno prirodni preparat s dokazanom učinkovitošću.

alergija kod djece

Što su ispitivala istraživanja s djecom i koji je bio rezultat?

U studiji I - tijekom aktivnog korištenja dokazana je učinkovitost Lertal tableta kao dodatne terapije u djece s alergijskim rinokonjunktivitisom. Četverotjedni tretman je proveden sa 146 djece prosječne dobi od 9 godina.


U studiji II - Letal je korišten kao preventivna terapija alergijskog konjunktivitisa, nakon standardne terapije. Ova faza određivala je broj, intenzitet, trajanje egzacerbacija i duljinu vremena bez simptoma. U ovoj fazi sudjelovalo je 128 djece. Obje faze bilježe vrlo dobre rezultate, bez nuspojava, uz dokazanu učinkovitost. Doznajte odmah više na lertal.hr


Prije upotrebe pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.
bottom of page