top of page

PROCURILE TAJNE BIJELE KUĆE

Melania podržava Trumpa javno, a ovo mu radi kada su sami kod kuće

Građani Slovenije bili su jako ponosni na svoju zemljakinju Melaniju Trump, kada je prije četiri godine, pobjedom njenog supruga Donalda Trampa na predsjedničkim izborima postala prva dama Amerike. Ipak, ono čega njeni sunarodnjaci nisu svjesni je da Melaniji ne odgovara život u Bijeloj kući, piše Alo.


Prva dama je podržavala supruga u posljednjim i najbitnijim danima kampanje, ali se mnogi analitičari slažu da Melanijine riječi nikako nisu u skladu sa onim što ona misli. Melanija zapravo hoće van iz politike, mišljenja su onih koji pažljivo motre njen govor tijela.

Oni koji poznaju njen životni stil također se slažu oko te pretpostavke. Naime, nije riječ ni o njenom odnosu sa suprugom, jer Melanija može razvesti se, već je u pitanju to što prva dama više ne želi podnositi pritisak javnosti i činjenicu da su sve oči uprte u nju i njen rad na nizu projekata. Prije preseljenja u Washington, njen život u New Yorku vjerojatno se sastojao od odlazaka na glamurozne zabave, prijeme i revije te brigu oko sina jedinca kojeg je dobila sa Donaldom.

- Melanija je tako reći uživala u svim blagodatima koje nudi život žene jednog bogataša, ali sada je sve drugačije, jer su joj nametnute obaveze koje nije željela. Ipak, navodno Melanija nema problem da suprugu jasno stavi do znanja svoje stavove, zbog čega vrlo često dolazi do verbalnog sukoba među njima - istakao je politički analitičar Sem Nunberg. Prva dama se Trumpa uopće ne plaši, za razliku od svih u njegovom okruženju. Ona ne mari za njegovo raspoloženje, i zapravo je suprotno, on se plaši njenog raspoloženja. Ipak, zajedno su postigli jako puno i žive pravi američki san.

bottom of page