top of page

PRIRODNA KOZMETIKA HELENA OSVAJA POSEBNIM SASTOJCIMA KOJE BISTE I SAMI RADO SPOJILI

Prijavili se na natječaj dm-a ZAJEDNO za zelene ideje i uspjeli

Prije nekoliko godina Helena Nađ čvrsto je odlučila da će njena obitelj higijenu održavati proizvodima koji su prirodni, koji na kožu ne djeluju agresivno, bez ikakvih kemijskih dodataka i umjetnih mirisa te boja. Budući da je obitelj imala malo stado koza, počela je izrađivati sapune, a ubrzo nakon toga i šampone te kreme od kozjeg mlijeka. Upravo za kozje mlijeko dokazano je da je „prijatelj“ ljudskog organizma.


Najprije je proizvode počela koristiti obitelj, a zatim rodbina, prijatelji i poznanici... i tako je iz malog Podgorača krenula priča o Heleninim sapunima i kozmetici, i potražnja je postajala sve veća. Zašto ne pokušati i nešto ozbiljnije, odabrati način na koji će njeni proizvodi naći put do više kupaca, razmišljala je Helena i prijavila se na natječaj dm-a ZAJEDNO za zelene ideje.... i uspjela! Njezin je brend prihvaćen u natječaju, a proizvodi, mirisni sapuni i različite vrste Heleninih krema naći će se uskoro na policama i web shopu tog velikog drogerijskog lanca.

Što se nalazi u ponudi Prirodne kozmetike Helena?

U ovoj posebnoj kolekciji su tvrdi sapuni s različitom namjenom: NaturalCare sapun od kozjeg mlijeka namijenjen za sve tipove kože; SoftTouch baby sapun od kozjeg mlijeka s dodatkom ekstra djevičanskog maslinova ulja i kokosovog ulja koji nježno čisti dječju osjetljivu kožu; QueenSoap, sapun od kozjeg mlijeka i meda namijenjen za čišćenje izrazito suhe kože; sapun za problematičnu kožu DetoxSkin od kozjeg mlijeka i zeolita te TeenClean, sapun od kozjeg mlijeka, aktivnog ugljena i čajevca.

Posebnost ovih proizvoda je i njihovo pakiranje! Sve kreme pakirane su naime u kutijice od prešanog papira, tako da niti jedan proizvod ne stvara plastični otpad. Kreme su namijenjene za sve dobne skupine, a dovitljiva imena govore kada ih se treba nanositi. Krema Aurora je dnevna hidratantna krema obogaćena uljem lješnjaka, marelice, makadamije i prirodnim vitaminom E. Krema Luna hranjiva je hidratantna krema za navečer, na očišćenu kožu lica. Za osjetljivu kožu napravljena je krema DermaSkin s kozjim mlijekom obogaćena uljem boražine i jojobe, shea maslacem i ekstraktima šisandre, sladića, nevena i kamilice, dok je Beauty Glow krema za suhu i zrelu kožu, obogaćena uljem argana i nara, shea maslacem i prirodni vitaminom E.

Helena kod proizvodnje krema nije zaboravila ni na tinejdžere i ljude s problematičnom kožom. Tako se u posebnoj liniji nalazi vrlo korisna krema TeenClean obogaćena uljem lješnjaka i sjemenki grožđa, zeolitom, niacinamidom te eteričnim uljima čajeva i lavande. Tijekom proizvodnje, većina posla u proizvodnji obavlja se ručno te se na taj način minimalno troši električna energija. A upravo je ta briga o utjecaju na okoliš oduševila i dm!

Comments


bottom of page