top of page

PREDIVNA KLASIČNA GLAZBA KOJA 'LIJEČI DUŠU'

Splitski virtuozi kreću na turneju po Hrvatskoj

foto PR

Komorni orkestar Splitski virtuozi, koji čini 11 istaknutih profesionalnih splitskih glazbenika pod umjetničkim vodstvom dirigenta Wladimira Kossjanenka, najavilo je turneju po Hrvatskoj. Turneja kreće u utorak 15.6. iz JK Marina u Kaštel Gomilici, nastavlja se u srijedu 16. lipnja u Splitu, zatim u Svetom Ivanu Zelini 18. lipnja te 19. lipnja u Zavičajnom muzeju u Ozlju. Turneja će kulminirati nastupom 21. lipnja na svjetski Dan glazbe u zagrebačkom Hrvatskom Glazbenom Zavodu, a prihod od karata bit će doniran za obnovu povijesne zgrade HGZ-a u Gundulićevoj ulici. Svi koncerti počinju u 20 sati.

foto PR

Od osnivanja Splitski virtuozi održali su preko 40 koncerata diljem Hrvatske, ali su zabilježili i važna inozemna koncertna gostovanja. Surađivali su s preko stotinjak renomiranih svjetskih solista kao što su gitaristi Zoran Dukić i Edin Karamazov, pijanisti Vesna Podrug i Lovre Marušić, violinisti Mai Suzuki i Fritz Gearhart, a posebno zanimljiva je bila suradnja sa njujorškim zborom West Village Choral.


Wladimiru Kossjanenku, osnivaču i umjetničkom ravnatelju Splitskih virtuoza, u rujnu 2019.g. dodijeljena je nagrada „Zlatni Grgur" za izniman doprinos glazbenoj sceni Grada Splita. - Potvrda njihove vrijednosti je veliki interes publike za njihove koncerte jer prepune dvorane postale su njihov zaštitni znak - komentar je kritike. Njihovu izvedbu Vivaldi Four Seasons poslušajte na >>> You Tube Splitski virtuozi


bottom of page