top of page

POZNATI ZAHVALILI MEDICINSKIM SESTRAMA

Tvrtka Kreativna poslovna rješenja u suradnji s Hrvatskom komorom medicinskih sestri

hvala sestro projekt
foto Kreativna poslovna rješenja

Projekt Hvala sestro! usmjerio je reflektore i pažnju na medicinske sestre i sve što su učinile tijekom COVID pandemije. Brojni poznati uključili su slanjem vlastite fotografije uz hešteg #hvalasestro i tako pružili zajedničku podršku i ljubav medicinskim heroinama.


U zagrebačkom hotelu Esplanade, u suradnji s Hrvatskom komorom medicinskih sestara i tvrtkom organizatorom Kreativna poslovna rješenja, priređena je svečana večer zahvalnosti medicinskim sestrama iz cijele Hrvatske koje svakodnevno više od godinu dana, uz liječnike i ostalo medicinsko osoblje, nose veliki dio tereta u liječenju i njezi pacijenata tijekom epidemije COVID-19. Večer pod simboličnim nazivom Hvala sestro! okupila je više od stotinu medicinskih sestara iz mnogih bolničkih ustanova iz cijele zemlje.

Epidemija COVID-19 teško je pogodila cijeli svijet, ali je pokazala i svu snagu hrvatskog javnog zdravstvenog sustava u borbi sa svim izazovima. Upravo su liječnici, medicinske sestre i svi drugi zdravstveni djelatnici svojim radom u nimalo lakim okolnostima dali najveći doprinos da se društvo uspješno nosi s epidemijom, posebno u njenim počecima.

Svakodnevni rad s najtežim bolesnicima od COVID-19 u izuzetno zahtjevnim uvjetima u bolnicama nosi sobom, pored fizičkih napora, i mnoge stresove i traume s dugotrajnim posljedicama. Upravo o njima je medicinskim sestrama govorila doktorica znanosti Dubravka Miljković, redovita profesorica iz područja psihologije na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu - Život je pun izazova, različitih prepreka i na putu njihova svladavanja doživljavamo i uspjehe i neuspjehe. Svatko od nas to podnosi na drugačiji način. Netko se lakše i brže oporavlja od posljedičnih stresova i trauma, a nekima to ide teže ili čak nikako. Moramo raditi na psihološkoj otpornosti, psihološki se cijepiti kao što se cijepimo i protiv virusa kako bismo zaštitili svoje i tuđe zdravlje.


Programu Hvala sestro!, vodila ga je lijepa glumica Bojana Gregorić Vejzović, dok je hrvatska glazbena diva Tereza Kesovija začinila večer svojim šansonama.


Comments


bottom of page