top of page

POZNATI GLUMCI I PJEVAČI SA VISOKIM IQ-OM

Mnogi poznati odustali su od prestižnih fakulteta da bi postali zabavljači

Glumica Natalie Portman izjavila je kako je njezin IQ 140 te napomenula kako inteligenciju nije dobila bez predanosti svom školovanju! U vrijeme srednje škole, preskočila je premijeru svog filma Zvjezdani ratovi kako bi stigla položiti ispite. Nakon toga diplomirala je psihologiju na prestižnom Sveučilištu Harvard. Pohađala je i tečajeve na hebrejskom sveučilištu u Jeruzalemu, tečno govori više od 5 jezika, a njeni radovi dvaput su objavljeni u znanstvenim časopisima.

Glumica Lisa Kudrow, najpoznatija po ulozi Rachel u TV seriji Prijatelji, ima IQ 154. Diplomirala je na Vassar Collegeu studij znanosti. Sa svojim je ocem 8 godina radila na njegovom istraživanju o komparativnoj vjerojatnosti da će ljevoruki pojedinci razviti glavobolju, dok nije postala popularna glumica.

Sjećate li se TV serije Dosjei X? Glavni glumac Mulder, odnosno pravim imenom David Duchovny, prilično je pametan jer njegov IQ doseže do 147. Diplomirao je na Sveučilištu Princeton 1982. godine s diplomom B.A. u engleskoj književnosti. Dok je bio tamo, njegova je poezija dobila počasnu spomen nagradu Akademije američkih pjesnika. David je kasnije i magistrirao na sveučilištu Yale te započeo doktorat filozofije, no to nikada nije dovršio.

Glumica Mayim Bialik u TV seriji Teorija velikog praska glumi pametnu znanstvenicu, a izgleda da i u privatnom životu ima visok IQ i to 150 do čak 163. Doktorirala je neuroznanosti na UCLA-e, a bila je primljena i na Harvard i Yale. Prvo je stekla zvanje doktoranta, a potom se vratila u školu za doktorat. Disertacija joj je bila istraživanje hipotalamičke aktivnosti u bolesnika s Prader-Willi sindromom.

Glumac Matt Damon može se pohvaliti sa IQ-om od 160, a pohađao je i prestižni fakultet Harvard. Iako je od njega odustao zbog glume, upravo je na studiju napisao scenarij za Oscarom nagrađeni film Dobri Will Hunting.

S kliničkim psihologom i biologom ocem te majkom medicinskom sestrom, nije iznenađujuće da Nicole Kidman ima IQ 132. Studirala je na umjetnost na Victorian koledžu, a zatim je odlučila postati glumice i upisala Phillip Street Teatar u Sydneyju.

Shakira je jedna od najuspješnijih žena u glazbenoj industriji, najpoznatija po trbušnom plesu i pisanju pjesama. Tečno govori engleski, španjolski i portugalski jezik, ali također može govoriti francuski, talijanski, katalonski i arapski. Godine 2007. upisala je tečaj povijesti zapadne civilizacije na Sveučilištu California u Los Angelesu. Izvještava se da je njezin IQ 140.

Tijekom pohađanja West Middle School, Madonna je bila poznata po neobično visokom prosjeku bodova i neobično aktivnom ponašanju. Kasnije je ustanovljeno kako je njen IQ 140, što ne čudi jer je uspjela imati karijeru o kojoj se pričalo čak 4 desetljeća.

Ashton Kutcher možda je igrao naše omiljene TV serije i romantične komedije u kojima je često smotan i geekast, no njegov testirani IQ je 160 - jednak kao i znanstvenika Stephena Hawkinga. Ashton je pohađao sveučilište Iowa s planiranim smjerom iz biokemijskog inženjerstva, ali kasnije je odustao od studija jer je želio postati model. Njegov prvotni cilj u karijeri bio je otkrivanje lijeka za srce njegova brata blizanca Michaela.

Poznajemo ga i volimo iz njegovih dana Terminatora, ali jeste li znali da Arnold Schwarznegger ima prijavljeni IQ od 132-135? To nas ne iznenađuje jer je u Ameriku stigao bez novca i uspio je u glumi te izgradio svoje poslovno carstvo. Prvotno je diplomirao na Sveučilištu Wisconsin-Superior, a 1979. zaslužio je diplomu iz međunarodnog marketinga kondicije i poslovne administracije.

Ne dopustite da njeno lijepo lice i sexy tijelo ikad prevare, jer glumica Sharon Stone je vrlo pametna! Kaže da ima IQ 154 i tvrdila je da će je, ako se prijavi na Mensu, najvjerojatnije prihvatiti. Najpoznatija je po svojoj ulozi u filmu Sirove strasti.

Redatelj Quentin Tarantino napustio je srednju školu i započeo svoju karijeru sa porno filmovima, no zapravo je visoko inteligentan. Doznajemo da je njegov IQ od 160 isti kao IQ slavnog fizičara Alberta Einsteina.

U TV seriji Moderna obitelji, Nolan Gould glumi glupavog, ali simpatičnog Lukea koji često upada u nevolje. Ali u stvarnom životu on je genij. Član je Mensa i od 2012. ubrzano je prošao deset razreda u školi. U showu Ellen Degeneres izjavio je da ima IQ od 150.

poznati sa visokim iq, gossip vijesti, vijesti o poznatima, poznati glumci, poznate osobe, slavni

bottom of page