top of page

POPULARNI ZAGREBAČKI REPERI STIGLI OD BRONXA DO BOOGALOOA

Duo 30zona repom se bavi od četvrtog razreda osnovne škole

Najžešći zagrebački reperi 30zona uspjeli su doći od zagrebačkog Bronxa do Južnog vetra i Boogalooa. Iako se repom bave od četvrtog razreda osnovne škole, samo tri godine trebalo je da od zagrebačkog Bronxa (Kozari Boka), dođu do najgledanije regionalne serije i filma 'Južni vetar', vlastitog albuma i EP-ja, nekoliko velikih nastupa, 30 videospotova, milijunskih brojki na Youtubeu i Spotifyju a sada, prvog velikog samostalnog koncerta, koji će se održati u subotu, 22. siječnja, u zagrebačkom klubu Boogaloo. Uzmu li se u obzir posljednje dvije godine i svojevrsna pauza u glazbenoj industriji, uspjeh je to vrijedan filmskog momenta, tim više jer je došao tiho, bez medijske prisutnosti.


30zona su Shin i Galaš, dva nerođena brata iz Kozari Boka, Antonio Martinović i Petar Mateo Glavaš. Kako piše njihov izdavač, yem, u opisu ovog rap/trap dvojca, Kozari Bok je jedini zagrebački kvart koji se može poistovjetiti s riječju ghetto, a njihove pjesme nose baš tu dozu surove iskrenosti, svojevrsnog gangsta rapa, tečnog, brutalnog, proživljenog, no odmjerenog i vrlo efektnog storytellinga. Svaka njihova pjesma nosi svoju priču i vrlo intenzivnu atmosferu, a takva je i nova, upravo objavljena pjesma „Stari Shin“, singl kojim 30zona najavljuju novi album, „300“.

Nakon studijskog albuma „30“ (2020.) i EP-ja „6“ (2021.), novi album „300“ nastavit će put prethodnika, za ljubitelje tvrđeg zvuka.Shin i Galaš zajedno snimaju od 2018. godine, dok će im koncert u Boogaloou, nakon festivalskih nastupa na pozornicama Exita i Tvornice kulture, biti prvi veliki samostalni koncert u karijeri. Širem broju slušatelja, 30zona postali su poznati nakon što je njihova pjesma „Pos'o“ odabrana za odjavnu špicu jedne od epizoda ekstremno popularne serije 'Južni vetar' a pjesma „Divlja igra“ za soundtrack nedavnog blockbustera, Južni Vetar 2: Ubrzanje.

bottom of page