top of page

POLICISTIČNI JAJNICI I TRUDNOĆA – KAKO OSTATI TRUDNA, AKO IMAM PCOS?

Gynositol je dodatak prehrani koji pomaže regulaciji funkcije jajnika

policistični jajnici i trudnoća

Želite ostati trudni, a imate sindrom policističnih jajnika (PCOS)? Važno je znati da postoji mogućnost trudnoće, ali kod vas to može biti teže nego kod žena bez PCOS-a. PCOS može utjecati na ovulaciju, što može uzrokovati nepravilne menstrualne cikluse i smanjenje šanse začeća. Ali, dodatak prehrani Gynositol, lijekovi propisani od vašeg ginekologa i način života, mogu vam uvelike pomoći u povećanju šansi za trudnoću


Sindrom policističnih jajnika (PCOS) može utjecati na plodnost žene, jer poremećaj uzrokuje nepravilno sazrijevanje jajnih stanica i smanjuje broj ovulacija. Međutim, većina žena s PCOS-om ipak može zatrudnjeti, ali to može biti teže i može zahtijevati određene tretmane ili intervencije.

policistični jajnici i trudnoća

Neki od tretmana koji se koriste za povećanje šanse začeća kod žena s PCOS-om uključuju:

  1. Korištenje lijekova za poticanje ovulacije: Lijekovi poput klomifena ili letrozola mogu se koristiti kako bi se potaknulo sazrijevanje jajne stanice i ovulacija, i dobivaju se po potrebi i nakon pregleda ginekologa.

  2. In vitro oplodnja (IVF): IVF je proces u kojem se jajna stanica oplodi izvan tijela, a potom se embrij vrati u maternicu kako bi se nastavio normalan razvoj.

  3. Kirurške intervencije: Ako postoji cista na jajniku koja ometa ovulaciju, može biti potrebno kirurško uklanjanje ciste.

  4. Promjene načina života: Zdrava prehrana i tjelesna aktivnost mogu pomoći u smanjenju simptoma PCOS-a i povećanju šanse začeća.

policistični jajnici i trudnoća

Važno je imati na umu da svaka žena ima individualne potrebe i različitu težinu PCOS-a, pa se najbolje savjetovati sa stručnjakom za reproduktivno zdravlje kako bi se utvrdio najbolji način za povećanje šanse začeća. Također, redoviti medicinski pregledi i praćenje svog zdravstvenog stanja uz uzimanje propisanih lijekove i dodataka prehrani, znatno mogu utjecati na kontrolu simptomi PCOS-a i povećati vaše šanse za trudnoću.


Što još možete raditi kod kuće?

Pratite svoje tjelesne znakove ovulacije, kao što su promjene u vaginalnom iscjetku, temperaturi tijela i osjećajima u području zdjelice, kako biste povećale šanse za začeće. Ako imate PCOS i planirate trudnoću, važno je kontinuirano razgovarati sa svojim liječnikom ili stručnjakom za reproduktivno zdravlje, koji će za vas utvrdili najbolji plan i voditi vas korak po korak do začeća.

policistični jajnici i trudnoća

Gynositol® je dodatak prehrani koji pomaže regulaciji metabolizma, a prije svega regulaciji funkcije jajnika. Zbog toga može biti iznimno koristan kod sindroma policističnih jajnika (PCOS).


Prije upotrebe pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Comments


bottom of page