top of page

PLANTURAL.HR BOGATI IZBOR NAJBOLJIH DOMAĆIH ČAJEVA UZ PREPORUKE FITOTERAPEUTA I NUTRICIONISTA

Osnivač Josip Užarević svojim savjetima pomaže mnogim ljudima

Čajevi i čajne mješavine oduvijek su poznate u narodu kao najbolja preventiva za zdravlje koju možemo početi koristiti još danas. Nije svaki čaj isti i nema svaki čaj u sebi ljekovito bilje koje treba nekome od nas, ali zato već u samo par klikova možemo doznati koji će najbolje okrijepiti naš organizam. Plantural.hr i osnivač sjajne trgovine domaćim čajevima Josip Užarević, izbor su koji će vam dati odgovore na sva vaša pitanja.

plantural.hr
Josip Užarević

Naučite (još) više o svome zdravlju

Znanost o ljekovitoj snazi biljaka - fitoterapija, stara je gotovo kao i čovječanstvo. Možemo je shvatiti kao liječenje, sprječavanje bolesti i tegoba pomoću biljaka koje u sebi sadrže biološki i farmakološki aktivne tvari, koje imaju terapeutski učinak na ljudski organizam. U svrhu liječenja koriste se pripravci kao što su čajevi, tinkture, melemi, macerati, paste i sirupi, a izrađuju se od cvjetova, korijenja, zeleni, listova, podanaka, kore, sjemenki ili plodova. Ljekovito bilje uvijek nam može pomoći kod različitih zdravstvenih problema, ali uvijek treba uzeti u obzir da je djelovanje biljaka sporije, no rezultati budu dugotrajni.

Najbolje iz prirode

Korištenjem ljekovitog bilja u svoj organizam unosimo velike količine antioksidanasa, vitamina, minerala, flavonoida, alkaloida, saponina te drugih aktivnih tvari koje pokazuju terapeutsko djelovanje, a današnja znanost nam daje informacije o ljekovitim svojstvima biljaka koje su ljudi uspješno koristili u prošlosti. Plantural čajevi su toliko djelotvorni i toliko laki za korištenje, da ih u ovome trenutku koristi na tisuće Hrvata i Hrvatica! Pristupačnih su cijena, dostupni iz prirode i pomno pripremani sa biljkama zasađenima na domaćim poljima. A kako pronaći i piti svoj omiljeni čaj, i onaj koji će pomoći poboljšati zdravstvene tegobe? Pregledom visokvalitetnih čajeva na shop.plantural.hr i edukacijom o njihovom sastavu na plantural.hr/blog Žvjeti u vrijeme kada možemo preko telefona ili Facebooka popričati sa stručnjakom za biljke i čajeve, neprocjenjivi su darovi prirode i suvremenog života, zato koristite ih za svoje dobro.

Čajevi koji će vas oduševiti nazivima i okusima

Miješanjem ljekovitih biljaka dobivamo nove, neotkrivene i jedinstvene okuse, koje ne možete ni zamisliti, i zato ih u Planturalu jako vole kombinirati! Jeste li ikada probali mentu i šipak u kombinaciji? Ove dvije biljke daju kombinaciju mentola i vitamina C. Odaberite čajnu mješavinu Mirisna radost i sigurno nećete pogriješiti

Već kada otvorite čajnu mješavinu Najukusniji čaj i pomirišite je, odmah ćete shvatiti da je jako ukusan za piti! Od ovog čaja dobit ćete miris, aromu, ljekovita svojstva i kvalitetu!

Čajnu mješavinu Okus sreće čine dvije jako zanimljive biljke, a to su matičnjak i šipak! U ovoj kombinaciji daju jedinstven okus koji će vas ugodno iznenaditi. Biljke su domaće i zbog toga su jakog aromatičnog okusa, pa je ova čajna mješavina pravi odabir za svaku osobu koja voli čajeve. O ljekovitostima ove dvije biljke sigurno ste već čuli, zato probajte što prije Plantural čaj Okus sreće i uživajte u svojoj novoj sreći!

A čaj Zimski san još je jedan ljekovito – aromatični čaj! U njemu su spojeni matičnjak i lavanda, čime je dobivena savršena mirisno – opuštajuća kombinacija! Ako vam je potreban san ili se želite opustiti ovo je prava kombinacija biljaka za vas. Odaberite čajnu mješavinu Zimski san i uživajte u zasluženom miru i odmoru.

U Plantural timu, uz fitoterapeuta Josipa, savjete možete dobiti i od magistrice nutricionizma Tee Mačković te fitoterapeuktinje Žakline Matijević Hohnjec. - Neke od opasnosti nepravilnih prehrambenih režima uključuju lakše simptome poput stresa, umora, pada koncentracije pa sve do težih posljedica poput opadanja kose, pada imuniteta i posljedičnih bolesti, razvoja poremećaja u prehrani, povećanje tjelesne mase, visok krvni tlak i drugo - pojašnjava Tea i ističe važnost edukacije o zdravoj prehrani. Tea je vlasnica nutricionističkog savjetovališta „NUTREA“ u Koprivnici u kojem se bavi edukacijom o prehrani, uživo i online, kroz individualna nutricionistička savjetovanja, analizu sastava tijela, edukativna predavanja i radionice te kroz izradu personaliziranih planova prehrane (jelovnika).


Žaklina je radi stresa i zdravstvenih problema i sama odlučila pomoći si na prirodan način. Upisala je i završila program 2012. za Fitoterapeuta u Učilištu Galbanum, i posvetila se u potpunosti biljkama. Svoje Fito savjetovalište Zbiljka otvorila je 2019. godine i u njemu izrađuje pripravke za svoje klijente. Bira individualni pristup klijentima i holistički pristup, a proteklih godina završila je brojna usavršavanja kao savjetnik za prehranu, fitoaromaterapiju i refleksoterapiju.

Kvalitetni čajevi i čajne mješavine hvale svi oni koji su ih probali, te su rado dali vlastite osvrte na Plantural i prepruku svima koji traže najbolje za svoje zdravlje



- Želite li i sami saznati više o fitoterapiji i kako ona može pomoći vama i vašim članovima obitelji, javite mi se na plantural.hr/fitoterapija ili broj telefona +385924011962 i vrlo ću popričati o vašem stanju te vam dati korisne smjernice kako možete započeti vlastito fitoterapijsko liječenje - poručuje Josip i dodaje - A želite li obradovati vama posebnu osobu poklon paketom čajeva, poklonite naše domaće Plantural čajeve kao poklon paket za vaše najmilije. Naše čajeve krasi svježina, intenzivan miris i okus. Uvijek se trudimo proizvesti najkvalitetniji proizvod bez upotrebe bilo kakvih kemijskih sredstava za zaštitu ili prehranu bilja. Kvaliteta nam je na prvom mjestu i veselimo se svakom zadovoljnom korisniku!


Plantural čajeve možete pronaći i u Mrkvica - dućanima za svaki dan, na 5 lokacija u Zagrebu!


bottom of page