top of page

PETRA NIŽETIĆ ZNA KAKO PRIVUĆI POZORNOST

Blogerica i TV voditeljica Petra Nižetić prošetala je Splitom i privukla stotine pogleda

- Bezvremenska crno-bijela, s dozom tirkiza, uvijek je dobar izbor - objavila je poznata 39-godišnja blogerica Petra Nižetić i pokazala kako izgleda njena šetnja Splitom. Tim je povodom dala i zanimljiv intervju splitskoj Optici M čije naočale nosi te otkrila kako izgleda njen život u Americi

Koliko dugo te nije bilo u Splitu? Kako podnosiš udaljenost od rodnog grada?

- Nije me bilo godinu i pol i ustvari mi je ovo prvi Božić koji sam proslavila doma nakon 5 godina. Što sam starija sve više sam nostalgična i sve teže podnosim razdvojenost od obitelji i mog Splita.


Poznata si po svojoj ljubavi prema modi. Kako bi usporedila odnos prema modi i razlike između Hrvata i Amerikanaca? Da li je istina da Hrvati ipak "pate" malo više o tome što će obući na sebe?

Hrvati su, za moj pojam, preopterećeni s modom, a Amerikanci su pak premalo modno osviješteni. Čast iznimkama. Većinu Amerikanaca moda uopće ne zanima što je u jednu ruku dosta oslobađajuće jer je ta cijela priča oko mode otišla malo predaleko. S druge pak strane kad sam tamo fali mi vidjeti cool odjevene ljude jer onda i meni pada motivacija. Tako da bi zlatna sredina bila idealna.

Budući da živiš u Kaliforniji koja je okupana suncem, imaju li naviku i oni nositi sunčane naočale kao i Dalmatinci?

Kalifornija jest zemlja sunca, no San Francisco, gdje mi živimo, je grad magle. Imamo mikro klimu koja je toliko neobična da se vrijeme zna promijeniti i po nekoliko puta dnevno. Poznata uzrečica za San Francisco je “layers, layers, layers” koja aludira na slojevito odijevanje. Dio grada uz ocean gdje mi živimo je maglovitiji od "downtowna" gdje je uvijek sunčanije tako da uvijek sa sobom imam spreman par sunčanih naočala. Mislim da Dalmatincima nitko nije u rangu kada su u pitanju sunčane naočale. I ispijanje kave u istim.

Kakve modele sunčanih naočala preferiraš?

- Kao što sam rekla sviđa mi se što se ne boje riskirati s kolekcijama i što tamo mogu odabrati naočale koje nema pola grada. Hvala majci prirodi pa imam zahvalno lice kojem pristaju različititi modeli.


Koliko ti je bitno biti u "điru", tj. pratiti trendove, kako u odabiru naočala tako i u odabiru odjeće?

- Ne volim slijepo pratiti trendove. Štoviše čim nešto postane preveliki trend, ja automatski stvorim averziju bilo da je o odjeći ili o naočalama riječ. Svoje prve “skupe” naočale, koje sam kupila od prve plaće koju sam zaradila kao srednjoškolka, imam još uvijek, u odličnom su stanju i nosi ih moj otac. Hoću reći dobar model kvalitetnih naočala se može nositi cijeli život. Imala sam ja i fazu jeftinih plastičnih naočala, ali sam se tijekom godina uvjerila u istinitost stare engleske poslovice: "Nisam dovoljno bogata da kupujem jeftino", tako da si godišnje priuštim po jedan do dva para dobrih cvika.

Naočale: Optika M, Split

Styling: Petra Nižetić Mastelić / @modakomoda u suradnji s Twinset i Karla.hr

Foto: Ivona Bezmalinović / @bezminica, Luka Nižetić / @lukanizetic

celebrity hrvatska, strane zvijezde, domaće zvijezde, poznati, spektakli, poznati hrvati, 24 sata show vijesti, petra nižetić godine

bottom of page