top of page

PETA ODALA PRIZNANJE KOMPANIJI AVON

Avon ne testira proizvode na životinjama

Kompanija Avon objavila je da ne testira na životinjama niti jedan svoj proizvod, ni na kojem tržištu na svijetu. Avon je jedna od prvih kompanija koja je zaustavila testiranje na životinjama još prije 30 godina. a nedavno je prestala sa testiranjem na životinjama i na posljednjem tržištu na kojem je po lokalnom zakonu na to bila obavezna - na tržištu Kine.


Time je postala i prva globalna beauty kompanija koja prodaje svoje proizvode u Kini, a da ni sastojci, ni proizvodi nisu testirani na životinjama. Prepoznajući važnost zalaganja i ostvarenih rezultata, svjetska organizacija za zaštitu životinja PETA dodala je Avon na listu kompanija koje su prepoznate po prihvaćanju metoda testiranja koje se ne vrše na životinjama.

- Ponosni smo što smo primili ovo priznanje i nastavit ćemo raditi na što širem prihvaćanju alternativnih metoda i u budućnosti. Ovo priznanje prepoznaje naše dugogodišnje sudjelovanje u razvoja metoda koje isključuju testiranje na životinjama – izjavio je Jonathan Myers, operativni direktor kompanije Avon.


Tijekom više od tri desetljeća aktivnog rada na razvoju metoda testiranja koje se ne vrše na životinjama, Avon je partnerski sarađivao i s drugim organizacijama u ovoj oblasti, poput Instituta za in-vitro metode i Human Society International (HSI). poznati hrvati, spektakli, domaće zvijezde, story magazin, show vijesti, tračevi forum, tabloidi, avon, avon kozmetika

bottom of page