top of page

PACIJENTI HVALE NAPREDNU BIOESTETSKU STOMATOLOGIJU DR.ANE TAŠKOVSKE

Ključ uspjeha terapije leži u dobrom dijagnosticiranju problema

Kada gornja i donja čeljust ne rade skupa u harmoniji, naše sposobnosti da govorimo, jedemo, žvaćemo, dišemo mogu biti poremećene i izazvati bol. Čak i naš izraz lica i njegova estetika mogu biti narušeni jer su mišići pod tenzijom. Škriputanja zubima, krckanje i preskakanje u čeljusnom zglobu simptomi su temporomandibularnog poremećaja, odnosno sindroma bolnih čeljusti koji pogađa sve više osoba.


B.M.A.G.O (bioesthetic maxillary guided orthosis) terapija je koja vraća žvačni aparat u relaksirano stanje. Ova inovativna terapija koju nadomak Rijeke u gradu Viškovu, provodi vrhunska dijagnostičarka doktorica dentalne medicine dr.Ana Taškovska, terapija je koju hvali sve veći broj pacijenata. B.M.A.G.O terapija postupno vraća čeljusti u normalni položaj i smanjuje tenziju, a nakon kratkog vremena dopušta vašim zglobovima, mišićima i zubima da rade zajedno i suzbijaju bol.

Ako osjećate neobjašnjive bolove u području lica, zuba, vrata, ramenog pojasa i vratne kičme bez vidljivih organskih promjena, stišćete i škripite zubima ili imate problema s čeljusnim zglobovima i ograničeno otvarate usta, dr.Ana dat će vam vrlo vrijedne savjete. Doktorica Taškovska jedini je licencirani stomatolog za B.M.A.G.O terapiju na području Hrvatske od strane OBI Fondacije za bioestetsku stomatologiju, a nakon dugih godina rada kao stomatolog i ortodont, školovanja u Njemačkoj i Americi, te puno nedoumica i dilema u radu s pacijentima, bioestetska stomatologija dala joj je odgovore na mnoga pitanja.

- Danas slobodno mogu reći da je bioestetska stomatologija jedan savršeni model i koncept koji omogućuje svakom doktoru dentalne medicine, koji se bavi s problemima estetike i funkcije, da bez problema nađe idealno rješenje čak i kod najtežih slučajeva. Meni kao ortodontu je od neprocjenjljive pomoći u dijagnosticiranju ortodontskih problema i planiranju terapija - otkriva dr.Ana i dodaje - Dok drugi stomatolozi tretiraju pacijente i bolesti na osnovu rentgenskih nalaza i simptoma, bioestetski tretmani započinju se udlagom. To nije običan komad plastike ili obična udlaga protiv bruksizma tj.škripanje zubima, već je dijagnostičko-terapijski postupak koji opušta vaše žvačne mišiće i dovodi donju čeljust u prirodnu relaciju s vašim gornjim zubima. Sama udlaga je tanka, estetska i ugodna.

- Nakon dugih godina patnje od užasnih migrena, iste su nestale nakon samo 24 do 48 sati nošenja MAGO udlage. Prije udlage prepisivali bi mi koktele od čak tri lijeka protiv migrene. Nisam imala normalan život, a sada mi nije jasno kako sam mogla živjeti s takvom boli. Toliko sam bila zahvalna bioestetskoj stomatologiji da sam nastavila dalje se educirati u OBI-u...Nikad nije kasno, i poslije pedesete je sve moguće. U kratko vrijeme poslije postavljanja fiksnog aparata napetost u mišićima vrata i ramena gotovo je nestala, mišići lica su se relaksirali i izgled grča je nestao. Na fiksni aparat sam se brzo privikla, najbolje od svega je kad shvatiš da kod žvakanja osjećaš zube kako se ravnomjerno dodiruju a neugodan bol je samo ružno sjećanje - samo su neki od komentara zadovoljnih pacijenata.


Za sve koji žele saznati više, imaju konkretna pitanja i probleme, ili samo žele prvi besplatni pregled, doktoricu Anu iz Ordinacije dentalne medicine dr. Ana Taškovska, mogu kontaktirati na info@dranataskovska.hr ili broj telefona 099 3011 087. Potražite i zanimljive blogove o disanju na usta, trošenju zubiju, sindromu bolnih čeljusti i brojnim drugim korisnim temama na >>> dranataskovska.hr


bottom of page