top of page

ODLAZE LI DOISTA PRINC HARRY I MEGHAN MARKLE IZ KRALJEVSKE OBITELJI

Princ Harry i Meghan Markle najavili su povlačenje sa kraljevskih dužnosti

Kao bomba odjeknula je vijest kako se princ Harry i Meghan Markle, povlače sa svojih kraljevskih uloga te će dio svog vremena provoditi u Sjevernoj Americi. Pri tome su napomenuli kako će raditi na tome da postanu financijski neovisni, što znači da više neće primati novac od engleskih poreznih obveznika


Od kada su priopćili ovu vijest, svjetski tabloidi ne prestaju pisati o njima. Tko je kriv i zašto mladi par više neće biti dio službene kraljevske obitelji? Je li Meghan kriva za 'raskol' Harryja s njegovom obitelji? Rade li ovo radi svoje sigurnosti, ili im je pak draži američki opušteniji stil života?

Činjenica je kako je Harry rođen u kraljevskoj obitelji, a Meghan rastavljena američka glumica. Činjenica je i kako kraljevskih dužnosti ima more, a novinari ih ne prestaju pratiti danonoćno. Činjenica je i kako takav život ima brojne blagodati - siguran novac, besplatna putovanja diljem svijeta, mogućnost da se pomogne mnogim udrugama...no očito takav lifestyle više ne vesele mladi par


Kraljica Elizabeta tek je trebala paru dati svoj blagoslov, prenosi CNN, a navodno je u šoku kao i ostali članovi obitelji. Ipak, u izjavi koju je par objavio, tvrde da će poštovati svoju dužnost prema kraljici, zajednici i svojim zaštitnicima.


Dio ljudi smatra kako je ovdje u pitanju samo želja da Meghan i Harry živje život pod svojim uvjetima, što dalje od pritiska engleske javnosti. No, britanski su mediji cijeli 'skandal' posprdno nazvali 'Megxit', što u prijevodu znači - izlazak (iz) Velike Britanije.

Prema tabloidima, Meghan je pomogla u poticanju navodnog raskola između Harryja i njegovog brata Williama. Krive Meghan i da navodno nije uspjela uspostaviti dobar odnos sa svojom šogoricom Kate Middleton. A, navodno je i Harry napustio sve svoje stare prijatelje i postao "privatniji i povučeniji" kako bi provodio više vremena s Meghaninim "holivudskim prijateljima".


Špekulira se i kako Meghan mrzi život u Engleskoj, te se želi vratiti u Kaliforniju ili Kanadu. Tisak je ovaj potez - Meghanin potez - opisao kao sebičan. S druge strane, čini se kako je velik broj Britanaca želio Meghanin 'odlazak', jer su je čitavo vrijeme omalovažavali.


U kraljevskoj će obitelji sljedećih nekoliko dana itekako održati brojne sastanke i pokušati sagledati što se upravo dogodilo. Jedno je sigurno, Harry kroz svoju bogatu povijest kao kraljevski buntovnik već je izrazio svoje nezadovoljstvo kraljevskim životom, a 38-godišnja Meghan dala mu je u toj želji punu podršku. Možda će, nakon svega što su prošli, ipak uspjeti imati normalan, privatan život i brak? Doznat ćemo vrlo skoro. celebrity hrvatska, strane zvijezde, domaće zvijezde, poznati, spektakli, poznati hrvati, 24 sata show vijesti

bottom of page