top of page

NOVOOTVORENI BROADWAY BAR NEODOLJIVO PODSJEĆA NA AMERIČKE FILMOVE

Posebno mjesto za izlazak u Rijeci

Rokerski zabavna, tolerantna, umjetnička i vrlo kreativna- takva je Rijeka! U njoj ćete uživati u brojnim sadržajima znajući kako je to što vidite ili isprobate svojstveno samo tom grgadu, a jedna takva priča vodi nas u riječki Art-kvart, koji je nastao na prostoru bivšeg industrijskog kompleksa kojeg Riječani od milja zovu Benčić. U njemu, tik uz Art-kino - inačicu old-school filmova, nalazi se novootvoreni Broadway bar koji svojim interijerom podsjeća na Američke filmove.

Nora i Marin Gračanin
Nora i Marin Gračanin

- Mi smo veliki zaljubljenici Newyoršku ulicu Broadway, pa smo napravili svoj kutak Amerike u Rijeci - kažu mam Nora i Marin Gračanin, vlasnici ovog sve popularnijeg ugostiteljskog objekta otvorenog početkom studenog. Prostor je impresivan, a u njegovom su uređenju sudjelovali Iva Piglić iz IPL ART Rijeka, tvrtke koja je ove godine postavila izložbu Dalia u Opatiji. Trojac je, čini se napravio odličan posao! Marin je svaku građevinski intervenciju odradio sa svojom građevinskom firmom, Nora je ideje prenosila Ivi, a ona ih je od zamisli pretvarala u djelo.

Kroz cijeli se prostor povezuju teme kazališnih sena na Broadwayu (posebno 10 najpopularnijih predstava) koje zajednički objedinjuje logo - maska asocijacija na jednu od najpoznatijih Broadwayskih prestava: Fantoma iz opere. Kako nam je otkrila Iva Piglić, maska je na decentan način involvirana u ambijent cijelog prostora. - Lokal se nalazi u nizu starih austrougarskih zgrada i pokojom "talijankom" što je vrlo čest vid arhitekture u Rijeci, a sve je ukomponirano tako da izgleda skladno - opisuje Iva i dodaje kako se od samog početka u ovom prostoru željela stvoriti toplina dnevnog boravka i formirati udobnu, "hygge" sredinu za ljude koji su željni drugačije ponude i dodatnih sadržaja.


A u kojim to sadržajima svi ljubitelji pomalo drugačijih interijera mogu uživati? Sam prostor podijeljen je u nekoliko zona: šank je mnogima asocijacija druženja na brzinu, ali i mjesta gdje se može sresti poznatog baristu i na talijanski način popiti brzinska kava s nogu. Tu je i koktel trenutak gdje se uživa u ispijanju autorskih, kako kažu vlasnici, lucidnih koktela te cozy zona s pogledom na ulicu gdje gosti "uvaljani" u udobne fotelje mogu isprobavati razne okuse kave, čitati novine ili, pak, piti matcha latte.

foto Nikola Zoko

Posebna atrakcija je matcha latte, kava u kojoj je kofein zamijenjen puno zdravijim i intenzivnijim 'boosterom' za tijelo a koji se nalazi u matcha latte kavi. Prah matcha se tako dodaje odabranom biljnom mlijeku i pije topla ili hladna. Za one koji vole konkretne kave, tu je kombinacija čiste arabika Hausbrandt kave i bio mlijeka, koji se koristi u svim kavama na ovom mjestu. Najpopularnija je kava s bademovim mlijekom i karamelom kojoj su dodani veganski kolačići!


U dnevnoj ponudi Broadwaya je veliki izbor kava, a u poslijepodnevnim satima se poslužuje veliki izbor vina s hrvatskim etiketama, ali i likera i rakija s domaći etiketama poput spritza Fiuman i Fiumanka lokalnog proizvođača koje se poslužuju s pomno odabranim grickalicama. Kako i priliči zabavi na Broadwayu i u Riječkoj inačici se svakog vikenda održavaju brojne zabave za koje su zaduženi mladi bendovi kojima je ovo idealna pozornica za predstavljanje!

bottom of page