top of page

NIKOLINA PIŠEK OBJAVILA UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE

Nakon trovanja ugljičnim monoksidom

TV voditeljica Nikolina Pišek (44) doživjela je nakon trovanja ugljičnim monoksidom u njenom stanu u centru Zagreba, veliku sreću da je ostala živa zajedno sa svojom mlađom kćerkom, 6-godišnjom Unom. O cijelom nesretnom događaju oglasila se preko društvenih mreža i pozvala sve da si hitno ugrade detektore CO u stanu ili kući

- 07.02. Naš drugi rođendan. Jer sam još uvijek živa. Kao i moja djevojčica. I kćerkica prijatelja koja je to poslijepodne 06.02., bila kod nas na igranju. Samo zbog intuicije mog muža Vidoja Ristovića preživjele smo trovanje ugljičnim monoksidom. Una je bila lakše otrovana od mene zbog razlike u visini, iz istog razloga su živi moji psi jer žive i dišu na 30ak centimetara visine. A CO je lakši od zraka. I prvo će zapuniti gornje dijelove vaših stanova. Ovisno o kubikaži prostora i brzini kojom curi, i o visini vaših svodova - tim tempom će vas ubiti. Tiho. Bez alarmirajućih znakova da vaša vitalna tkiva upravo u tom trenutku odumiru. A taj proces se - u trenutku kad tihi ubica krene ulaziti u vaša pluća, vezivati se u krvi za hemoglobin i distribuirati se po vitalnim organima - upravo počinje događati. Stanična smrt - započela je svoju objavu Nikolina i dodala...

- Jedna po jedna odumiru stanice vašeg moždanog tkiva, srca kojem potiho prijeti infarkt, jetre i bubrega. A vi ćete u tom trenutku osjećati glavobolju, vrtoglavicu, srce će vam lupati, imat ćete osjećaj mučnine. Neće biti iritacije sluznice, neće biti šmcanja, kašljanja, osjećaja gušenja, osipa...Ničega što bi moglo upućivati na to da se nalazite na putu prema vječnom miru. Nećete biti niti blijedi, ne. Niti plavičasti, niti ljubičasti. Ništa od toga. Proklinjat ćete stres na poslu, ručak koji ste pojeli, južinu koja vam, kao deklariranom meteopatu, opet ne dopušta da živite. Možda ćete, kao i ja, popiti tabletu za smirenje jer će vam glavobolja i lupanje srca proći nakon sto se naspavate. I leći ćete. Posljednji put u svom životu, ukoliko nećete imati luđačku sreću kakvu smo imali mi. Zaspati i biti nesvjesni onoga što slijedi. Svjetala hitne pomoći, policije, interventnih jedinica gradske plinare, vatrogasaca, plača i očaja vaših najbližih, sirena, žutih i plavih odbljesaka rotirki na fasadi kao svjedoka tragedije. Vas više nema. Kraj. Zato vas molim da ignorirate moje neznanje i nebrigu i sve što mi možete pripisati. Kao i ja mnogima od vas, jer ZNAM da nemate svi detektore CO u stanu. Kupite ga odmah! I apeliram na zakonodavna tijela da, pored svih besmislenih propisa uvedu i jedan spasonosni - obavezan detektor CO. Ostanite sigurni - poslala je svoj apel uznemirena Nikolina.

Ona i Una trenutno leže u Vinogradskoj bolnici, čekaju dodatne pretrage, nakon čega će otputovati u Beograd, kod tate Vidoja. Samo ih je njegova pravovremena reakcija spasila od sigurne smrti.


- Žao mi je Nikolina to što vam se desilo...od srca vam želim brz oporavak. Proći će i ovo kao i sve do sada... ja u tebe ne sumnjam. Uff čitao sam.. nevjerojatno. Drži se. spasila si puno života sa svojom pričom. Bravo draga, sad i ja znam više i pazit ćemo svi bolje. Draga moja! Jako me je potreslo ovo! Želim vam objema brz oporavak!!! Hvala dragom Bogu da nije završilo tragično - poručili su Nikolini brojni pratitelji, a prijateljice Jelena Karleuša, Pamela Ramljak, Matea Ibanez i Ida Prester su iskazale svoju brigu i poželjele brz oporavak - Nemam reči..... strašno...Imam ga doma. Nakon tragedije sa onih 8 mladih sam uzela. Hvala Bogu da će biti sve ok. Naježila sam se kad sam pročitala. Brz oporavak tebi i kćerkici...Jaooo...Bože sveti! Stilist Neven Ciganović dodao je - Ajoj mačko dobro je da je sve ok, i da ćete nadam se brzo kući i vraćaj se, i idemo u provod ljubavi.

bottom of page