top of page

NEYMAR KAŽNJEN ZBOG IZGRADNJE JEZERA

Kazna od 3,3 milijuna dolara za slavnog nogometaša

Neymar kažnjen

Poznati nogometaš Neymar htio je nešto posebno za svoju brazilsku vilu. Oko 100 km južno od Rio de Janeira, htio je sagraditi nešto vrlo posebno za svoju obitelj.


Vilu je kupio 2016. godine za 9 milijuna dolara. Ima 10.000 četvornih metara, heliodrom, teniski teren, teretanu, spa centar i bazen. Ali to, očito, nije bilo dovoljno...


Umjetno jezero

Tako je zvijezda mislila da bi najbolje bilo izgraditi umjetno jezero u vrtu, iskorištavajući širinu zemlje koju nekretnina ima. I tako je i učinio.


Unajmljena je poznata brazilska tvrtka za uređenje okoliša, koja je bila zadužena za izgradnju jezera na imanju Neymara. No, sve je postalo crvena zastavica za vlasti.


Lokalne vlasti otkrile su kako je izgradnja umjetnog jezera kazneno djelo protiv okoliša. Radovi su morali biti zaustavljeni do donošenja sudske odluke.


Neymar nije mogao odoljeti da ne priredi zabavu u nedovršenom jezeru koju je imao u svojoj vili. Posljedice su bile komplicirane za brazilsku zvijezdu. Na zabavi su se pojavili ne samo njegovi prijatelji, već i vojna i civilna policija Rio de Janeira, u pratnji pravosudnog tajnika.

Intervencija je podijeljena uživo na Twitteru, a u videu ljudi mogu vidjeti Neymarovog oca kako se svađa s vlastima. Istodobno, općina Mangaratiba - u kojoj se nalazi vila - započela je disciplinski postupak protiv Neymara. Optužila ga je za "desetke prekršaja" i razne "zločine protiv okoliša", kako je navedeno u priopćenju.


Uzimanje riječne vode i vegetacije za privatno jezero?

"Izvođenje radova kontrole okoliša bez odobrenja, prikupljanje i preusmjeravanje riječne vode bez odobrenja ili kretanja zemljišta i suzbijanje vegetacije bez odobrenja" neka su od kaznenih djela za koja ga optužuju.


Slučaj će proučiti Državno odvjetništvo, Civilna policija Mangaratiba i Državna agencija za zaštitu okoliša, tako da je stvar daleko od rješenja. Neymar je dobio i novčanu kaznu, čak 3,3 milijuna dolara.


Video jezera možete pogledati na Neymar jezero


Izvor: msn.com

Comments


bottom of page