top of page

NE PRESTAJU KRITIKE NA RAČUN HALJINE MARYLIN MONROE KOJU JE NOSILA KIM KARDASHIAN

Cijelu situaciju komentirao je i sam dizajner haljine

Jedna od najpoznatijih reality zvijezda današnjice Kim Kardashian, za prestižni event Met Gala nosila je poznatu haljinu glumice Marilyn Monroe, u kojoj je Monroe pjevala pjesmu Happy Birthday predsjedniku Amerike J.F.Kennedyju. Kim je morala smršaviti kako bi u nju stala, a tisuće njezinih fanova bilo je oduševljeno što je imala priliku nositi tako kultnu haljinu

No, nakon što je event prošao, a haljina očišćena i vraćena natrag u muzej, modni dizajner Bob Mackie koji je nacrtao skicu za originalnu haljinu u svojoj ranoj karijeri radeći kao asistent Jean Louisu, poručio je za EW - Mislim da je to bila velika pogreška. Marilyn je bila božica. Luda božica, ali božica. Bila je jednostavno fantastična. Nitko se tako ne fotografira. I to je učinjeno za nju. Dizajnirano je za nju. Nitko drugi ne bi trebao biti viđen u toj haljini.

Voditeljica TCM-a Alicia Malone, koja je razgovarala s Mackie u sklopu nadolazeće serije Follow the Thread u CNN-ovom Reframed: Marilyn Monroe, također je iskazala zabrinutost zbog utjecaja na haljinu - Postoje problemi sa stvarnim očuvanjem ove haljine i stvari poput kisika mogu utjecati na haljinu. Ovakva se odjeća obično drži u kontroliranim okruženjima. Dakle, bilo je prilično alarmantno da ju je Kim mogla nositi. Osobno bih voljela da nosi repliku umjesto prave stvari.


Kim nije komentirala komentare na njeno nošenje slavne haljine, a njezinih 317 milijuna pratitelja online jedva je čeka vidjeti u nekim novim replikama ili originalima. Svejedno, jer njoj sve stoji tip-top.

bottom of page